Territori

TES

El CETMO firma un conveni de col·laboració amb la Unió Internacional de Ferrocarrils

query_builder   7 desembre 2018 13:03

event_note Nota de premsa

El CETMO firma un conveni de col·laboració amb la Unió Internacional de Ferrocarrils

  • L’acord servirà per avançar en la cooperació en matèria de ferrocarril en la Mediterrània Occidental
Imatge
D'esquerra a dreta, el coordinador de la UIC a l'Àfrica, Thierry Béra, el director general del CETMO, Òscar Oliver, i el director general de la UIC, Jean-Pierre Loubinoux.
 
El director general del CETMO, Òscar Oliver, i el director general de la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC), Jean-Pierre Loubinoux, han signat un conveni de col·laboració per intercanviar dades sobre els sistemes regionals de transport i bones pràctiques en diferents camps com la seguretat viària, la logística o el transport públic.
 
Un dels elements clau de l’acord és que cal incidir és la millora de les connexions entre diferents modes de transport. El text incorpora la necessitat d’identificar noves formes de finançament per a les infraestructures i de promoure els projectes ferroviaris prioritaris per a la xarxa de tren del Magrib, tot tenint en compte que cal avançar cap a un desenvolupament sostenible del transport.

L’assemblea general de la UIC

La primera setmana de desembre és la més important de l’any per a la UIC, ja que l’organisme celebra l’assemblea general a la qual ha convidat el CETMO, que hi ha realitzat una intervenció. El CETMO ha explicat l’activitat que realitza en el Grup de Ministres de Transport per a la Mediterrània Occidental (GTMO 5+5), posant èmfasi en la Conferència Ministerial que es durà a terme el dia 12 de desembre a Mauritània. També ha exposat les seves activitats en el marc de la cooperació euromediterrània, com la Iniciativa Logismed, i ha mostrat l’estat del Corredor Multimodal Transmagrebí i les inversions necessàries per la seva realització. Tot i que el CETMO ha posat el focus en aspectes ferroviaris, ha destacat en tot moment que s’han de tenir en compte tots els modes de transport, ja que les xarxes de transport necessiten ser multimodals com a element principal.
 
La UIC és una organització internacional sense ànim de lucre, fundada el 1922, amb la missió principal de promoure el transport en ferrocarril a nivell global per fer front als reptes actuals de la mobilitat i del desenvolupament sostenible, mitjançant la millora de la cooperació internacional entre els seus membres, la construcció d'un sistema ferroviari consistent i la consecució de projectes de dimensió global.
 
La UIC reuneix 200 membres de tots els continents, incloent empreses ferroviàries integrades, gestors d'infraestructures, operadors de transport ferroviari o combinat, proveïdors de serveis ferroviaris i empreses de serveis d'arrendament de tracció, amb molts d'ells en països en vies de desenvolupament.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia