Direcció General de Comunicació

Altres acords

Altres acords

query_builder   11 desembre 2018 14:52

event_note Nota de premsa

Altres acords

 
El Govern destina 700.000 euros al programa CerclesCat per a la reinserció de delinqüents sexuals
 
El Consell Executiu ha acordat destinar 718.819,20 euros al programa impulsat pel Departament de Justícia CerclesCat, dedicat a la reinserció de delinqüents sexuals en règim obert i llibertat condicional. És un tractament a partir del qual el participant es reuneix setmanalment amb un grup o cercle de voluntaris que li ofereixen suport emocional i pautes cíviques i socials. Paral·lelament, els voluntaris traslladen informació sobre les trobades a un altre grup o cercle format per psicòlegs i professionals dels serveis penitenciaris perquè prenguin les decisions oportunes per prevenir la reincidència. Els cercles entre participant i voluntaris tenen una durada de 18 mesos.
 
L’aportació econòmica del Govern és per al trienni 2019-2021. L’objectiu del Departament de Justícia és arribar als divuit cercles simultanis anuals, el doble dels que funcionen actualment.
 
CerclesCat va néixer el 2013. Des d’aleshores s’han engegat un total de vint-i-un cercles, nou dels quals estan en marxa actualment. Pel que fa als dotze que han acabat, sis ho han fet satisfactòriament. Els altres sis han finalitzat abans d’hora perquè el participant no ha encaixat amb el grup de voluntaris o per decisió del mateix equip del projecte. Cap dels dotze casos ha acabat amb reincidència o comissió d’un nou delicte. CerclesCat compta actualment amb 140 voluntaris i una dotzena de coordinadors.
 
El Departament de Justícia ha format un equip de treball per analitzar-ne els resultats i identificar les dificultats i les solucions de la implementació del Programa. La investigació analitzarà els participants, la reincidència i la reinserció social dels cercles engegats entre el 2017 i el 2020. L’equip està format per investigadors del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) i del Grup d’Estudis Avançats en Violència (GEAV) de la Universitat de Barcelona. També hi ha professionals del Departament de Justícia i de la Fundació Salut i Comunitat. 
 
Els participants del programa CerclesCat han estat condemnats per un delicte sexual i presenten un risc entre moderat i alt de reincidència. Han hagut de participar en tractaments per delictes sexuals dins de la presó. Han d’estar disposats a compartir informació amb els voluntaris i oberts a explicar quins són els factors de risc de reincidència.

 
El Govern atorga una subvenció de 635.450 euros al Consell General de Cambres de Catalunya
 
El Govern ha autoritzat aquest dimarts que el Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, atorgui una subvenció de 635.450 euros al Consell General de Cambres de Catalunya per a aquest 2018. L’objectiu d’aquest ajut és desenvolupar actuacions de foment de la internacionalització i la competitivitat de l’empresa catalana.
 
D’aquesta manera, les entitats camerals catalanes –que actuen com un aliat estratègic de la Generalitat- duran a terme estratègies de promoció de la internacionalització per promocionar i reforçar la presència internacional de les empreses catalanes.
 
Les exportacions catalanes han registrat aquest 2017 la xifra més alta de la sèrie històrica per setè any consecutiu i han assolit els 70.828,7 milions d’euros, amb una taxa de creixement del 8,7% En total, actualment exporten més de 46.600 empreses, de les quals 17.091 són regulars (és a dir, que han venut a l’exterior els darrers quatre anys de manera consecutiva).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia