Economia i Hisenda

El vicepresident Aragonès visita l'ICO

Aragonès: "Catalunya està en plena lluita contra el càncer"

query_builder   11 desembre 2018 16:58

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Catalunya està en plena lluita contra el càncer"

  • La supervivència dels malalts de càncer ha augmentat un 7% a Catalunya els últims 10 anys
  • Cada any es detecten 1.200 tumors de càncer de mama amb el programa de detecció precoç implantat al nostre país
Fotografia de la visita del vicepresident Aragonès a l'ICO
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat que “Catalunya, les nostres institucions, el nostre sistema de salut i els nostres professionals mèdics i de recerca, conjuntament amb la iniciativa social, estan en plena lluita contra el càncer”. Així ho ha dit durant la visita que ha fet avui a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) –a la seu de l’Hospital Duran i Reynals–, acompanyat per la secretària general de Salut, Laura Pelay, en el marc de la setmana de la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació del càncer.
 
Aragonès també ha assegurat que la política de recerca és una part essencial de la política del Departament de Salut i ha volgut subratllar “la feina que fan els nostres professionals i investigadors en l’àmbit de la recerca en salut al nostre país. El vicepresident ha evidenciat el fet que en els darrers 10 anys, a Catalunya “ha augmentat un 7% la supervivència dels malalts de càncer i hem de continuar avançant en aquest sentit. Per això és important la recerca i, per tant, és fonamental la feina que fan els centres de recerca de les nostres universitats”.

Cada any, a Catalunya es detecten 36.000 casos de càncer, molts dels quals gràcies als diferents programes de detecció precoç. En aquest sentit, Aragonès ha destacat els 1.200 tumors de càncer de mama que es detecten amb el programa de detecció precoç implantat a Catalunya, que “permeten actuar als professionals mèdics des d’etapes molt primerenques de la malaltia i amb moltes probabilitats d’èxit”, ha explicat.
 
Segons Aragonès, “el model de salut té dues cares que formen part de la mateixa moneda: en una cara hi ha el vessant assistencial i, en l’altra, el de recerca.” En aquesta línia, ha posat en valor l’existència a Catalunya d’instruments “punters” en l’àmbit de la recerca com el Biocat i com la Direcció General de Recerca en Salut amb el seu programa PERIS, que ha recordat que van sorgir de l’impuls del Govern del vicepresident Junqueras i del conseller Comín.

2  

Imatges

Fotografia (1)

Fotografia (1) 192

Fotografia (2)

Fotografia (2) 149

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia