· La prova esportiva, que es farà al març, és la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol
 
· Aprofitant la convocatòria, diversos cossos operatius debatran sobre la seguretat a la muntanya de Montserrat
 
· El teatre la Passió d’Esparreguera acollirà una jornada solidària per incrementar les reserves de sang
 
 
 
Coincidint amb la celebració de la cursa Vertical Montserrat de 2019, el projecte Bombers amb Causa ha previst organitzar una jornada tècnica, on es tractarà sobre la seguretat a la muntanya de Montserrat, i convocar una diada de donació de sang a Esparreguera. Aquesta tarda se n’han presentat els detalls en un acte a Barcelona on han assistit, entre d’altres, Arnau Fabregat, bomber voluntari de Collbató i un dels impulsors del projecte solidari; Lluís Gómez, vicepresident segon del Centre Excursionista de Catalunya; Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat; Ricard Font, president del Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Eduard Freixedes, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central.
 
La cursa es farà el pròxim dia 23 de març de 2019. La prova, que arriba a la segona edició i que estarà limitada a un màxim de 130 participants, s‘emmarca en el projecte solidari Bombers amb Causa, en què participen els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu. Té per objectiu recaptar fons per finançar beques de recerca pediàtrica i programes de suport per a menors amb malalties mentals i les seves famílies. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè la prova s’hi dugui a terme.
 
La prova consistirà a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2180 graons en 765 metres. Es tracta d’un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning.
 
Enguany, la cursa tindrà una categoria per a personal de Bombers i una altra per a persones invidents o amb discapacitats visuals greus. En aquest darrer cas, les persones participants formaran part d’equips de tres persones unides per una barra direccional i encapçalades per un guia vident. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat a través de la pràctica de l’esport En la categoria dels Bombers, les persones que hi participin aniran vestides amb l’equip d’intervenció al complet, és a dir, amb 25 quilos més de pes.
 
La Vertical Montserrat de 2019, que serà patrocinada per Emma Roca, bombera de la Generalitat i esportista d’elit, vindrà acompanyada d’una jornada tècnica i d’una convocatòria de donació de sang. La jornada tècnica es farà el dia 20 de març a l’hotel Abat Cisneros i tractarà sobre la seguretat a la muntanya de Montserrat. A més de representants dels Bombers de la Generalitat, també és prevista la participació de personal expert del Cos de Mossos d’Esquadra, dels Bombers d’Andorra, dels Agents Rurals, la Creu Roja, la Gendarmerie francesa i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La jornada solidària de donació de sang, que s’emmarca en la campanya Els Bombers t’acompanyen a donar sang, es farà al teatre la Passió d’Esparreguera el dia 16 de març.
 
La campanya Bombers amb Causa va començar al 2011 amb l’edició del Calendari Solidari en què hi participen de manera totalment voluntària professionals de la fotografia d’arreu del país. El passat mes de novembre es va presentar a Girona l’edició de 2019, que compta, també, amb la col·laboració del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona i dels Bombers d’Andorra.
 
A més del calendari solidari, pròximament Bombers amb Causa  vendrà també, a través de la botiga virtual d’Obra Social Sant Joan de Déu, productes solidaris com ara dessuadores, samarretes i pins. També s’instal·larà un punt de venda físic coincidint amb la Vertical Montserrat i la jornada tècnica sobre seguretat a la muntanya. Amb totes aquestes iniciatives, Bombers amb Causa ha aconseguit recaptar fins ara més de 400.000 euros des de 2011.
 
Cerdanyola del Vallès, 11 de desembre de 2018
18.22 hores