Empresa i Treball

Vista de Barcelona

INDÚSTRIA

El grup Financial Times reconeix l'estratègia del Govern en la captació d'inversions estrangeres

query_builder   12 desembre 2018 18:29

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El grup Financial Times reconeix l'estratègia del Govern en la captació d'inversions estrangeres

Vista de Barcelona
·         La publicació ‘fDi Magazine’ atorga l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Coneixement el guardó ‘Investment Promotion Agency of the Year - Highly commended’
 
·         El grup britànic destaca Catalunya d’entre 112 localitzacions d’arreu del món

La publicació ‘fDi Magazine’ del Financial Times ha reconegut l’estratègia del Govern en la captació d’inversions estrangeres a escala internacional en el marc de la tercera edició dels fDi Strategy Awards D’entre 112 localitzacions d’arreu del món, el grup britànic ha atorgat a l’agència pública ACCIÓ –depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- el guardó Investment Promotion Agency of the Year - Highly commended.
 
En concret, ACCIÓ vehicula la captació d’inversions estrangeres a través de la unitat Catalonia Trade & Investment, creada l’any 1985, que treballa des de la seu de Barcelona i a través de la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ arreu del món. En aquest sentit, la publicació ‘fDi Magazine’ ha reconegut diverses iniciatives que segueix l’agència per captar inversions estrangeres, com la ‘China Desk’ (per captar projectes provinents de la Xina mitjançant de l’oficina d’ACCIÓ a Xangai), el ‘Second footprint’ (que promou inversions de multinacionals que ja són presents a Europa i busquen reinversions a la regió) o l’estratègia per atreure projectes vinculats a la indústria 4.0.
 
Des de la Generalitat de Catalunya l’atracció d’inversió estrangera és una prioritat per la creació de riquesa, valor afegit i llocs de treball. L’objectiu de Catalonia Trade & Investment és facilitar que noves multinacionals inverteixin a Catalunya al mateix temps que les que ja hi són presents duguin a terme ampliacions i reinversions. Treballa des de la promoció de Catalunya a l’exterior, la preparació conjunta de candidatures per a les empreses per dur a terme les inversions a Catalunya, l’assessorament integral durant tot el procés d’inversió i el seguiment un cop ja s’ha materialitzat.
 
Actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya, segons l’actualització del Directori d’empreses estrangeres que elabora ACCIÓ. Es tracta d’un creixement del 22% d’empreses en relació al 2016, quan es va actualitzar per darrera vegada. Aquestes empreses provenen d’Alemanya (13%), França (12%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Països Baixos (8%) i Regne Unit (8%).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia