Recerca i Universitats

Ajuts Interlingua

Els ajuts Interlingua impulsen les llengües en l'àmbit universitari català

query_builder   17 desembre 2018 11:40

event_note Nota de premsa

Els ajuts Interlingua impulsen les llengües en l'àmbit universitari català

  • La convocatòria d’enguany inclou una modalitat específica destinada a actuacions interuniversitàries
  • Els ajuts es destinen a projectes de foment del català, l’occità i la llengua de signes catalana, i als que impulsen el coneixement i l’ús de terceres llengües
Interlingua
La Direcció General d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement, conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, convoca els ajuts Interlingua, dotats amb 611.779 euros, amb l'objectiu d'impulsar projectes que fomenten l'ús de les llengües en l'àmbit universitari, tant els que promouen el català, l'occità i la llengua de signes catalana, com els que impulsen terceres llengües, com l'anglès, usades en la comunitat universitària com a resultat de la internacionalització derivada de l'espai europeu d'educació superior.
 
En la convocatòria de l’any 2018 s’han presentat 125 projectes. Del total dels ajuts, un 59,4% ha estat per a projectes en català, un 2,4% per a l’occità, un 1,1% per a la llengua de signes catalana i un 37,1% per a l’anglès i altres terceres llengües.
Aquest any la convocatòria s’ha modificat amb l’objectiu que sigui una eina més útil i efectiva per al sistema universitari de Catalunya, amb la priorització dels projectes que s’adrecen al conjunt del sistema i amb la delimitació del nombre de projectes presentats i de l’import mínim dels projectes.
 
Així, en el nou model hi ha dues modalitats d’ajuts. D’una banda, la modalitat A, adreçada a projectes interuniversitaris o d’accés lliure que poden beneficiar tot el sistema universitari (amb un import de 407.852 euros). De l’altra, la modalitat B, per a actuacions de foment pròpies i específiques de les universitats, el resultat de les quals se circumscriu a l’àmbit intrauniversitari (amb un import de 203.927 euros). Aquest nou model de convocatòria ha prioritzat, doncs, els projectes inclosos en la modalitat A, atès el seu major impacte en el conjunt de les universitats catalanes o el caràcter obert dels resultats, i ha permès que aquestes actuacions rebin imports més elevats, amb una mitjana del 90,11 % del total sol·licitat.
   
Els projectes més destacats, que han rebut la puntuació màxima i el 100 % de l’import sol·licitat, són els següents:
  • Vídeos per a cursos de llenguatges d’especialitat. Elaboració de continguts bàsics comuns en vídeo útils per a cursos de llenguatge d’especialitat de qualsevol disciplina acadèmica universitària: 8 vídeos, 4 en català i 4 en anglès, amb la informació bàsica introductòria sobre un llenguatge d’especialitat. És un projecte interuniversitari, coordinat per la UAB, en què participen set universitats.
  • Elaboració de la versió catalana de les normes internacionals d’informació financera (NIIF). Les NIIF són unes normes internacionals de comptabilitat adoptades per molts països i establertes per un organisme internacional, IFRS Foundation. L’objectiu és elaborar la versió catalana d’aquestes normes, amb la normalització terminològica i el control de qualitat consegüents, per obtenir-ne el text oficial en català. Se’n presenta la primera fase, prevista per a 4 anys. Projecte interuniversitari coordinat per la UB, amb la participació de la UOC.
Com en anteriors convocatòries d’Interlingua, es concedeixen ajuts per a l’oferta de cursos virtuals i semipresencials de català a les plataformes Parla.cat i Aula Mestra de la Direcció General de Política Lingüística. També es concedeixen ajuts per a cursos virtuals de terceres llengües; per a l’elaboració de nous materials didàctics, preferentment virtuals, eines d’avaluació continuada, tests i proves de nivell en línia, etc.; per a l'elaboració de materials i la creació de cursos adreçats als estudiants internacionals que arriben a les universitats catalanes o als estudiants catalans que participen en programes de mobilitat internacional, o per a l’elaboració de recursos lingüístics que condueixin a incrementar la docència i la recerca en les llengües de la convocatòria.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 111

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia