Educació

HC PARLAMENT 17 12 18

Bargalló anuncia que el Govern aprovarà dijous posar en marxa la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals

query_builder   17 desembre 2018 19:07

event_note Nota de premsa

Bargalló anuncia que el Govern aprovarà dijous posar en marxa la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals

 
  • El conseller d’Educació ho ha afirmat aquesta tarda al Parlament, on ha avançat que també s’establirà el règim transitori de determinats aspectes fins a l’entrada en funcionament de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya
 
  • Josep Bargalló durant la seva intervenció ha destacat que “des de fa mesos que treballem en la integració dels dos subsistemes d’FP: el d’FP inicial, que depèn d’Educació, i l’ocupacional, que depèn de Treball, Afers Socials i Famílies”
 
HC PARLAMENT 17 12 18
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que el Govern aprovarà dijous vinent posar en marxa la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals. Ha afegit que en l’acord “es concretarà la composició de la Comissió i també s’establirà el règim transitori de determinats aspectes fins a l’entrada en funcionament de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya”. El conseller d’Educació ha fet aquestes declaracions avui a la tarda al Parlament de Catalunya com a resposta a una interpel·lació al Govern sobre la formació professional.
 
Fins a la creació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Bargalló ha assegurat que “des de fa mesos que treballem en la integració dels dos subsistemes d’FP: el d’FP inicial, que depèn d’Educació, i l’ocupacional, que depèn de Treball, Afers Socials i Famílies”. Ha explicat que s’està treballant conjuntament “a través de quatre grups concrets i mixtos”, entre els quals ha destacat dos grups de treball “sobre els consells sectorials, que han de permetre l’observació del país per avançar-se, i, per altra, els consells territorials, que són una eina fonamental perquè han d’incloure en cadascun dels territoris els agents socials i econòmics”.
 
El titular d’Educació també ha parlat sobre FP dual. Ha admès que “no estem satisfets de l’FP dual a Catalunya perquè estem en una mitjana d’un 10% quan la mitjana europea és del 30%”. “És una xifra que no ens satisfà i hi estem treballant amb una ampliació de l’oferta, que és fonamental que es realitzi a través d’aquests consells sectorials i territorials”, ha remarcat.  També ha manifestat que “volem incrementar el nombre d’alumnes que fan pràctiques a l’estranger”.
 
Josep Bargalló ha assegurat que “l’FP ens preocupa i hi treballem”. Ha declarat que “en FP inicial tenim un pla d’actuació urgent. Primer l’actualització del mapa de l’oferta perquè som conscients de què tenim una oferta que s’adequa a una realitat empresarial de fa uns anys i que hem de tenir una oferta que s’adeqüi a la realitat d’aquí a uns anys”. També ha subratllat que “hem de fer un desplegament de l’oferta de l’alumnat amb necessitats educatives especials (NEE), que són els Itineraris formatius específics (IFE), que tenen poca experiència però que han donat molt bons resultats”.
 
 
17 de desembre de 2018

1  

Imatges

HC PARLAMENT 17 12 18

HC PARLAMENT 17 12 18 183

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia