Direcció General de Comunicació

Consellera Artadi

Artadi: "El Pacte Nacional contra la Violència Masclista ha de servir per fer un canvi veritable a la societat"

query_builder   19 desembre 2018 12:52

event_note Nota de premsa

Artadi: "El Pacte Nacional contra la Violència Masclista ha de servir per fer un canvi veritable a la societat"


  • La consellera lamenta la reducció d’un 40% dels fons estatals destinats als ens municipals per a la lluita contra la violència masclista
Consellera Artadi
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha refermat avui la necessitat d’un Pacte Nacional contra la Violència Masclista que ha de servir “per fer un canvi veritable en una societat que és masclista”, en una setmana en què es veu “amb molta cruesa” la “xacra” que suposa aquesta violència.  Un pacte, ha afegit la consellera, que s’està fent “en col·laboració amb expertes en feminisme, professionals i institucions”.
 
Artadi ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta del Grup Parlamentari socialista sobre els recursos que el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere destinarà a Catalunya, concretament, 17 milions d’euros. La consellera ha explicat que els diners, que no es rebran fins l’any vinent, s’encabiran en el pacte nacional català, i ha detallat que el Govern  ha destinat aquest any 30 milions d’euros a polítiques de lluita contra la violència masclista.     
 
Sobre el Pacte d’Estat, la consellera ha lamentat que la subscripció a l’acord es va produir mentre la Generalitat estava intervinguda pel 155, motiu pel qual va ser signat per l’aleshores ministra Dolors Montserrat, en nom del Govern.

 

Així mateix, Artadi ha denunciat que el Govern espanyol ha reduït d’un 40% la xifra promesa inicialment als ens municipals per a la lluita contra el masclisme, de 3,5 a 2 milions d’euros, i ha denunciat la manca de polítiques efectives de mancomunació de serveis per optimitzar els recursos.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia