Recerca i Universitats

PRJ 2017

La cerimònia de lliurament es farà dissabte, a les 12h, a l'Auditori

Els Premis de Recerca Jove distingeixen a 90 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics

query_builder   20 desembre 2018 12:26

event_note Nota de premsa

La cerimònia de lliurament es farà dissabte, a les 12h, a l'Auditori

Els Premis de Recerca Jove distingeixen a 90 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics

Com a novetat, en aquesta edició s’han atorgat dos premis Alfons Banda que volen distingir els millors treballs sobre cultura de la pau i un premi Ramon Muntaner al millor treball sobre desenvolupament local
PRJ2017
L’última edició dels Premis de Recerca Jove (PRJ) han distingit a 90 estudiants de 4rt d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau superior i mitjà (51 noies i 39 nois), que han elaborat 75 treballs d’investigació científica conjuntament amb el professorat. El guardó també s’ha concedit a 11 centres d’ensenyament secundari en reconeixement a la seva activitat en aquest àmbit. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica.
 
Els Premis de Recerca Jove tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement fets per estudiants de secundària i volen reconèixer, alhora, l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien.
 
Entre els 75 treballs d’alumnes premiats, s’inclouen el Premi Reginó, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que distingeix el millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions i el centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica; i el Premi INEFC que distingeix el millor treball sobre temàtica esportiva. Enguany, com a novetat, es lliuren dos premis Alfons Banda en col·laboració amb l’ Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) als millors treballs sobre cultura de la pau, i un premi Ramon Muntaner al millor treball sobre desenvolupament local.
 
Enguany, la cerimònia de lliurament dels PRJ se celebrarà aquest dissabte 22 de desembre a l’Auditori de Barcelona. El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà l’acte, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. També hi assistiran el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau; el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, el director general d’Universitats, Josep Pallarès; el secretaria general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas,  i el director executiu de l’AGAUR, Manuel Molina, entre altres personalitats.
 
Els guardons, que atorga el Govern, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els premis estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que els destinen a equipament de biblioteques i material docent.
 
En aquesta edició, corresponent al 2017, s’han presentat 261 treballs elaborats de forma individual o en grup per 356 alumnes de 166 centres a Catalunya (provinents de 31 de les 42 comarques catalanes), dels quals han estat distingits un total de 75 projectes de 90 estudiants. Els PRJ, que enguany han arribat a la seva 36a edició, premien l’esforç dels alumnes i el treball en equip.
 
Per branques de coneixement, s’han premiat 6 de Ciències, 5 de Ciències de la Vida, 12 treballs de l’àmbit d’Enginyeria i Arquitectura, 18 de Ciències Mèdiques i de la Salut, 18 de Ciències Socials, i 16 d’Humanitats. Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 22 premiats. La segueixen el Segrià amb 6, el Vallès Oriental amb 5 guardonats, i el Bages, Baix Camp, Baix Llobregat i el Maresme amb 4 cadascuna.
 
Els Premis Recerca Jove se celebren des de l’any 1981 i s’han convocat fins a l’actual edició 2017 sense interrupció, arribant a formar una comunitat integrada per 3.099 premiats, incloent els d’aquesta convocatòria.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 255

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia