Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació, que dona més rellevància a la innovació i a la transformació educativa

query_builder   20 desembre 2018 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Educació, que dona més rellevància a la innovació i a la transformació educativa


 
  • Educació crea dues noves direccions generals: Innovació, Recerca i Cultura Digital; i Currículum i Personalització
 
El Govern ha aprovat el Decret de reestructuració del Departament d’Educació. És una normativa que implica la reorganització d’algunes de les àrees del Departament, amb l’objectiu d’adaptar-les als objectius del Pla de Govern de la XII legislatura, a les demandes actuals en la provisió del servei educatiu i, alhora, a una millor gestió dels recursos interns.
 
És amb aquesta finalitat que el nou decret estableix dues noves direccions generals: Innovació, Recerca i Cultura Digital; i Currículum i Personalització. La reestructuració dona especial rellevància a la transformació educativa, i és per això que es crea la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital.
 
Amb aquesta nova àrea es vol incidir en les polítiques d’innovació pedagògica i transformació educativa, una innovació que ja és present en molts centres educatius i que té per objectiu incrementar les oportunitats dels estudiants per tal que puguin assolir l’èxit educatiu en el marc de les noves competències. La direcció tindrà tres sub-direccions: Transformació Educativa, Innovació i Formació; i Recerca i Cultura Digital.
 
D’altra banda, el Decret determina la nova Direcció General de Currículum i Personalització, que aplega dues direccions generals existents en l’anterior estructura com eren la d’Educació Infantil i Primària, i la d’ESO i Batxillerat. La Direcció General tindrà les competències d’ordenació curricular d’aquestes etapes educatives, per tal de garantir un sistema educatiu inclusiu que faciliti l’èxit educatiu i la personalització dels aprenentatges per a tots els alumnes. Alhora, la nova Direcció avaluarà les estratègies metodològiques, curriculars i organitzatives amb la finalitat de fer-ho possible.
 
Totes aquestes reestructuracions fixades en el Decret no suposen incrementar els alts càrrecs del Departament d’Educació, que es mantenen en la mateixa xifra que amb l’anterior estructura.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia