Direcció General de Comunicació

ocupació

El Govern aprova la més gran oferta pública d'ocupació amb 15.000 places per enfortir l'estabilitat laboral en el si de la Generalitat

query_builder   20 desembre 2018 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la més gran oferta pública d'ocupació amb 15.000 places per enfortir l'estabilitat laboral en el si de la Generalitat

 
  • Avui s’ha aprovat la convocatòria de 10.000 llocs de personal docent i 5.000 més de personal d’administració i tècnic. En el sector salut s’han convocat ja prop de 10.000 places i en faltaran 5.000 més de docents que es convocaran aquest 2019. En total, el Govern impulsa una oferta d’ocupació de 30.000 places
  • Es vol reduir, així, la taxa de temporalitat per sota del 8% i estabilitzar la plantilla de la Generalitat
 
  • Mai abans la Generalitat havia aprovat una oferta pública tan àmplia a causa de les restriccions imposades per l’Estat en matèria de contractació en el sector públic

El Govern ha aprovat una oferta d’ocupació pública de 15.018 places que té com a objectiu incrementar l’estabilitat de l’ocupació a l’Administració de la Generalitat. L’oferta inclou 10.010 places de funcionaris de cossos docents (mestres i professors) i 5.008 places més de personal d’administració i tècnic funcionari i laboral.
 
En total són 30.000 places. A les 15.000 d’avui, cal sumar-hi les 9.307 ofertes per l’Institut Català de la Salut i 5.000 places més de mestres i professors que s’aprovaran en els propers mesos.
 
Mai abans el Govern havia convocat una oferta tan àmplia, a causa de les restriccions imposades per l’Estat en matèria de contractació en el sector públic. Des del 2011, el govern espanyol limitava l’oferta d’ocupació pública i la incorporació de nou personal. No va ser fins al 2017, que la Llei de pressupostos generals de l’Estat va obrir la possibilitat de disposar d'una taxa addicional per a les administracions públiques, a fi d’estabilitzar l'ocupació temporal per a aquelles places ocupades de forma temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2016.
 
Aquesta possibilitat es va concretar a Catalunya el 16 de juny del 2017 a través d’un acord entre el Govern i els sindicats majoritaris en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública.
 
Més estabilitat, més qualitat i millor servei al ciutadà
 
L’oferta pública s’emmarca en el procés d’estabilització i consolidació de l’ocupació a l’Administració de la Generalitat amb l’objectiu de reduir per sota del 8% la taxa de temporalitat, avui situada en un 36%. D’aquesta manera, doncs, aquestes places no comporten un increment de la plantilla, sinó que es tracta de places ja existents que han estat ocupades de forma temporal i sense interrupció almenys des del 2013.
 
Les convocatòries dels processos de selecció es faran successivament a partir del 2019 i en el termini màxim de tres anys. El sistema de selecció serà el de concurs obert. Es valorarà, en la proporció que determini cada convocatòria, els serveis prestats en llocs d’igual o similar categoria i el nivell de les competències digitals, acreditades mitjançant el certificat ACTIC o equivalent.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia