Polítiques Digitals

Premis Dona TIC 2018

El Govern vol fer del Pla Dona TIC l'estratègia de país que aglutini totes les accions destinades a apoderar les dones en l'àmbit tecnològic

query_builder   20 desembre 2018 20:30

event_note Nota de premsa

El Govern vol fer del Pla Dona TIC l'estratègia de país que aglutini totes les accions destinades a apoderar les dones en l'àmbit tecnològic

  • Ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, durant l’acte de lliurament dels Premis Dona TIC 2018
  • Els premis han reconegut la trajectòria de 8 dones i dues iniciatives socials i empresarials per la seva contribució a aixecar el sostre de vidre existent al sector TIC
Premis Dona TIC 2018
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat avui la voluntat del Govern de “fer del Pla Dona TIC un pla estratègic de país que aglutini i coordini les diferents iniciatives que es fan arreu de Catalunya des de diferents administracions i entitats dels àmbits públic, privat i acadèmic per impulsar el paper de les dones en l’àmbit tecnològic”.
 
El conseller Puigneró ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels Premis Dona TIC 2018, els guardons impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital amb el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en l'àmbit tecnològic i esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda a l’Edifici Imagina de Barcelona en el marc del 12x12 Congress, i ha comptat també amb la intervenció de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany.
 
Vuit dones procedents de diferents àmbits (empresarial, professional i acadèmic) i dues iniciatives socials i empresarials han rebut els 10 guardons que s’han atorgat aquesta tarda.
 
 
·         Premi Dona TIC Emprenedora: Maria Teixidor, sòcia fundadora de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, S.L., una de les primeres aplicacions que permet la detecció dels casos d'assetjament i la notificació de conflictes a organitzacions com empreses, centres educatius i clubs esportius.
·         Premi Dona TIC Revelació: Jordina Torrents, màster en ‘Enginyeria informàtica: seguretat informàtica i sistemes intel·ligents’ i màster interuniversitari en ‘Visió per Computador’. Actualment està cursant els estudis de doctorat en Informació i Tecnologies de la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra.
·         Premi Dona TIC Divulgadora: Xantal Llavina, directora i presentadora del programa de ràdio ‘Revolució 4.0’ a Catalunya Ràdio, on tracta sobre la transformació digital de referència per als emprenedors.
·         Premi Dona TIC Acadèmica/Investigadora: Karina Gibert, catedràtica de la Facultat d’Informàtica i vicedegana de Big Data i Data Science del Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, on és cofundadora de la comissió donesCOEINF. La seva recerca se centra en l’aplicació de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en els camps de la salut i el medi ambient.
·         Premi Dona TIC Estudiant TIC Universitària: Laura Martínez, enginyera informàtica. Actualment, treballa en el camp de l’automatització de processos i cursa el màster d’Intel·ligència Artificial.
·         Menció Especial Estudiant TIC Universitària: Sundus Ishaque, estudiant de grau d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, menció Telemàtica, a la UPC. Actualment està desenvolupant el treball final de grau sobre solucions per a la migració de dades a Sony Europe Limited.
·         Premi Dona TIC Estudiant FP: Cristina Martin, Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. És la creadora de l’aplicació VolcanOlot que gamifica el turisme als volcans de la Garrotxa.
·         Premi Dona TIC Professional: Teresa Serra, llicenciada en Informàtica i màster en Tractament d’imatge. Actualment és la directora general i sòcia fundadora de TESEM, una empresa fundada per quatre dones TIC i participa com a consellera delegada i assessora en diverses empreses i entitats de l'àmbit de les telecomunicacions, la societat de la informació i la transformació digital.
·         Premi Dona TIC Iniciativa empresarial: StrongHer de Nokia Spain SA, una xarxa de treballadors que promou la diversitat de gènere a l’empresa i proporciona models de rols diversos tant per a homes com per a dones, amb l’objectiu que les dones de Nokia tinguin les mateixes oportunitats i representació que els homes a tots els nivells.
·         Premi Dona TIC Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: ConectaCODE de la Fundación Esplai, Ciudadanía Comprometida, una iniciativa que fomenta les competències STEM de les nenes mitjançant accions formatives, de difusió i d’acompanyament en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa amb el suport de Microsoft a través del programa YouthSpark.
 
El jurat dels Premis Dona TIC 2018, de composició paritària, està format per representants d’entitats i institucions dels àmbits de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació.
 
Les 93 candidatures presentades duplica la xifra assolida en la primera edició i evidencia que aquests guardons ja són un referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i una eina important per mostrar a les nenes i joves que les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) no són un món exclusivament masculí.
 
Els Premis Dona TIC, organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i l’associació Tertúlia Digital, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, són una de les iniciatives destacades del Pla Dona TIC del Govern, que va néixer amb la finalitat d’aixecar el sostre de vidre existent en el sector TIC pel que fa la presència de dones i fomentar la participació i l’apoderament de les dones en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

2  

Imatges

Premis Dona TIC 2018

Premis Dona TIC 2018 123

Premis Dona TIC 2018

Premis Dona TIC 2018 1230

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia