Economia i Hisenda

Fotografia dels signants del manifest

L'Oficina de Drets Civils i Polítics i una vintena de col·lectius presenten el Manifest contra les vulneracions de drets de l'1 d'octubre del 2017

query_builder   20 desembre 2018 16:45

event_note Nota de premsa

L'Oficina de Drets Civils i Polítics i una vintena de col·lectius presenten el Manifest contra les vulneracions de drets de l'1 d'octubre del 2017

Fotografia de grup
L’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCP) i una vintena de col·lectius, entitats, associacions i persones han elaborat el Manifest del 20 de desembre, contra les vulneracions de drets del Referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que s’ha presentat avui a la sala de cotxeres del Palau Robert.
 
El director de l’ODCP, Adam Majó, ha destacat que “l’objectiu d’aquesta jornada ha estat, en primer lloc, ajudar a millorar la col·laboració i el coneixement mutu d’aquestes entitats i col·lectius que treballen per donar resposta a la repressió i, en segon lloc, visualitzar que tot i havent-hi moltes situacions personals, tots els afectats formen part d’una mateixa causa”.   
 
L’Oficina ha reunit les entitats i col·lectius afectats per la repressió soferta entorn l’1 d’octubre del 2017, amb la intenció de crear un espai de trobada per unir esforços i restablir els drets vulnerats. La declaració  consensuada pretén donar una visió de causa comuna en resposta a la repressió lligada als fets del dia del referèndum.
 
En set punts, el Manifest exposa l’ofensiva antidemocràtica rebuda i remarca que la gran majoria de denúncies encara no s’han jutjat. En aquest sentit, el text encoratja a les persones denunciants de la violència policial a nom retirar les denúncies i a anar fins el final del procés judicial. El text fa una crida a tota la ciutadania a donar suport a les persones afectades i agraeix la solidaritat rebuda, especialment la de dotzenes de juristes d’arreu del territori que, de forma desinteressada s’han posat a disposició dels denunciants.
 
Finalment, el Manifest demana a totes les institucions públiques que es comprometin en la defensa dels principis reconeguts en el Pacte Internacional dels drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, que el regne d’Espanya va subscriure el 1977. Aquest Pacte Internacional reconeix els drets a la llibertat d’expressió, d’associació, de reunió, de manifestació, a la participació política i a un judici just.    
 
Una iniciativa de l’Oficina de Drets Civils i Polítics
 
La proclamació del Manifest s’ha produït per iniciativa del l’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCP). Creada el setembre passat amb la intenció de coordinar les polítiques relacionades amb els drets civils i polítics del Govern de la Generalitat, l’ODCP estableix els plans d’actuació, conjuntament amb els departaments implicats en aquests tipus de polítiques, i amb total col·laboració amb la Sindicatura de Greuges..
 
La creació de l’Oficina s’ha cregut convenient després de la detecció de possibles casos de vulneracions de drets civils i polítics, i tenint en compte que, en ocasions, l’administració de justícia no és prou àgil. D’aquesta forma, l’ODCP pretén elevar el nivell de respecte als drets civils i polítics, tant individuals com col·lectius.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41

Manifest

Manifest
PDF | 15

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia