Cultura

TERMCAT

El TERMCAT clou l'any amb 7 nous diccionaris, 15 noves actualitzacions i nous formats de difusió

query_builder   20 desembre 2018 17:59

event_note Nota de premsa

El TERMCAT clou l'any amb 7 nous diccionaris, 15 noves actualitzacions i nous formats de difusió

  • El centre de terminologia de la llengua catalana estrenarà nou web corporatiu a començament de 2019
TERMCAT
El TERMCAT ha publicat enguany 7 nous diccionaris (Diccionari del triatló,Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Terminologia de la visualització de dades, Terminologia del càncer,Terminologia de la sexualitat i l’erotisme, Diccionari de relacions internacionals i Terminologia de la fotografia digital), n’ha actualitzat 15 i ha intervingut en 65 productes terminològics d’altres institucions. Aquest és el balanç de les actuacions dutes a terme pel centre de terminologia de la llengua catalana durant l’any 2018.
 
El TERMCAT ha organitzat aquest 2018 la sisena edició dels Espais Terminològics dedicats a Pompeu Fabra, ha participat també a les reunions de l’Associació Europea de Terminologia, com a responsable de la seva Secretaria Executiva i Tresoreria. Ha sigut present en sis congressos especialitzats i ha participat en el programa europeu de cooperació transfronterera POCTEFA 2014-2020.
 
En l’actualitat, des del portal del TERMCAT es pot accedir en línia a 140 diccionaris, que es poden descarregar sota llicència Creative Commons. Durant el 2018, el TERMCAT ha compartit terminologia en formats i suports de difusió  innovadors com la infografia interactiva, el relat visual iels vídeos. A més, el TERMCAT ja té enllestida la versió beta del nou web corporatiu, que té previst d’implantar a començament d’any.
 
El Consell de Direcció del Consorci TERMCAT s’ha reunit aquesta setmana. El Consell és l'òrgan de govern del Centre de Terminologia en què tenen representació els tres ens consorciats: la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Durant la reunió, encapçalada per la directora general de Política Lingüística i presidenta del TERMCAT, Ester Franquesa, s'ha fet una anàlisi dels principals indicadors i objectius.
 
El TERMCAT és un consorci que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana. Està adscrit a la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia