President

Premis de Recerca Jove

President Torra: "Som un referent en recerca, tot i la limitació d'un Estat que no respecta el saber fer de Catalunya"

query_builder   22 desembre 2018 15:26

event_note Nota de premsa

President Torra: "Som un referent en recerca, tot i la limitació d'un Estat que no respecta el saber fer de Catalunya"

 
·        El cap de l’Executiu ha lliurat els Premis de Recerca Jove, que han distingit en aquesta edició 90 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics

 
·         L’acte ha comptat amb la participació de la consellera Àngels Chacón
Lliurament Premis de Recerca Jove
El president Torra i la consellera Chacón amb els guardonats. Autor: Jordi Bedmar
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat aquest migdia l’aposta “compromesa i ambiciosa” del Govern per continuar fent de Catalunya un “país referent en producció científica i atracció de talent”, tot i que, ha dit, disposa de recursos limitats “per la dependència actual d’un Estat que hauria d’aprendre i respectar més la voluntat, saber fer i decisió de Catalunya”.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis de Recerca Jove, que atorga el Departament d’Empresa i Coneixement, i que s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el secretari d'Univesitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, han participat també en aquest acte.
 
Els Premis de Recerca Jove tenen  com a objectiu distingir els millors treballs de recerca, en qualsevol àrea de coneixement, fets per estudiants de secundària i volen reconèixer, alhora, l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien. En aquesta edició han estat guardonats 90 alumnes i 11 centres de secundària.
 
El president Torra s’ha congratulat durant la seva intervenció pel fet que en aquesta convocatòria s’hi hagin presentat 261 treballs, el 98% dels quals han estat acceptats per la seva vàlua i qualitat científica. “Catalunya té una bona pedrera de vocació científica en l’educació preuniversitària”, ha assegurat. I ha subratllat també que “tot el país està implicat amb la recerca”, com denota el fet que s’hagin presentat treballs de 31 de les 42 comarques catalanes.
 
Quim Torra ha ressaltat que la major part dels treballs de recerca presentats són realitzats per noies, i en aquest sentit ha fet una crida a “seguir fomentant les vocacions tecnològiques, especialment entre les noies, perquè només així aconseguirem una societat més igualitària”.

Durant el seu parlament, el president ha encoratjat els joves a seguir apostant pel coneixement, perquè “sou garants de la continuïtat del nostre país i del nostre sistema de recerca com a líders del sud d’Europa en producció científica i atracció de talent”. I ha afegit: “la nostra competitivitat es basa sobretot en les persones i el seu talent”.

Quim Torra ha reblat la seva intervenció fent una “menció especial de record” per a aquells, ha dit, “que no poden estar en aquestes festes amb nosaltres com els presos polítics i exiliats”.

Nota: S’adjunta nota informativa dels Premis de la Secretaria d’Universitats
 

2  

Imatges

Foto de grup (1)

Foto de grup (1) 2131

Foto grup (2)

Foto grup (2) 607

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa Premis de Recerca Jove

Nota informativa Premis de Recerca Jove
PDF | 222

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia