Empresa i Treball

INDÚSTRIA

L'aerolínia coreana Asiana Airlines obre a Barcelona la seva seu per a la península ibèrica

query_builder   27 desembre 2018 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'aerolínia coreana Asiana Airlines obre a Barcelona la seva seu per a la península ibèrica

  • Asiana Airlines, que ha començat a operar aquest estiu quatre vols setmanals directes entre Barcelona i Seül, ha obert les oficines a la terminal T1 de l’aeroport del Prat per coordinar les seves operacions a l’Estat espanyol i Portugal
 
  • Per a aquest projecte d’inversió, Asiana Airlines ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-
 
  • Segons l’empresa, “Barcelona ofereix a Asiana Airlines les garanties necessàries d’una ciutat internacional, amb una posició geogràfica estratègica, bones infraestructures, atractiu turístic i infinitat d’oportunitats de negoci
 
L’aerolínia coreana Asiana Airlines ha obert a Barcelona la primera seu per a la península ibèrica per coordinar les seves operacions a l’Estat espanyol i Portugal. Per a aquest projecte d’inversió, Asiana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-.
 
Amb aquesta nova seu, situada a la terminal T1 de l’aeroport del Prat, la companyia aèria ha “completat un pla estratègic per estar present a les principals ciutats d’Europa”, destaca Seungchul Shin, Regional Manager de l’empresa a Barcelona. “L’objectiu d’aquestes oficines és monitoritzar tota l’activitat d’Asiana Airlines a Catalunya i l’Estat espanyol, amb la intenció de ser la companyia aèria més fiable i que ofereixi els estàndards més elevats de servei al client”, subratlla Shin. Per a l’empresa coreana, “Barcelona ofereix a Asiana Airlines les garanties necessàries d’una ciutat internacional, amb una posició geogràfica estratègica, bones infraestructures, atractiu turístic i infinitat d’oportunitats de negoci, així com la celebració d’esdeveniments globals de rellevància com el Mobile World Congress”.
 
De fet, aquest estiu Asiana Airlines ha inaugurat una ruta regular que connecta Barcelona amb Seül (Corea del Sud) amb quatre vols setmanals directes. Durant els últims tres anys, la companyia aèria coreana només operava a Barcelona vols xàrter. “La nostra intenció és no només reforçar els vincles entre Corea i Catalunya a escala comercial, sinó impulsar també una relació cultural entre ambdós territoris, que ara compten amb un vol directe que els connecta en 12 hores”, assegura el responsable de l’aerolínia a Barcelona. Per a Asiana Airlines, “Barcelona és una porta d’entrada a l’Estat espanyol i la resta d’Europa per a molts viatgers coreans, com ho és també Seül per als catalans que viatgen a Àsia”. En aquest sentit, des de la capital coreana, Asiana Airlines ofereix connexions a diferents països d’Àsia i Oceania com ara Japó, Xina o Austràlia, entre d’altres. De fet, les exportacions catalanes a Corea del Sud van augmentar un 6,2% al 2017 en comparació amb l’any anterior i van sumar 362,8 milions d’euros, mentre que prop de 2.000 empreses catalanes venen els seus productes o serveis al país asiàtic.
 
Fins al moment, l’empresa coreana ha contractat una desena de treballadors a la seva seu catalana, però preveu ampliar la plantilla properament. “L’obertura d’aquesta oficina ens ha permès la creació indirecta d’altres llocs de treball, no només a l’aeroport sinó també en altres àrees de la companyia, i la nostra intenció és incrementar la nostra plantilla a Barcelona properament”, assegura Shin. De fet, un dels objectius d’Asiana Airlines és reforçar i ampliar les seves rutes de mercaderies entre Catalunya i Corea i centralitzar-les des d’aquesta seu. “L’impuls del comerç és beneficiós per a les empreses, però també ajuda a reforçar les relacions comercials entre països i a la creació de nous llocs de treball”, destaca Shin.
 
Asiana Airlines, amb seu central a Seül, és una de les principals aerolínies de Corea del Sud, amb prop de 9.000 treballadors, 76 rutes internacionals de passatgers a 22 països i 25 rutes de mercaderies a una desena de països. La companyia aèria té la seva seu central europea a Frankfurt i compta amb oficines a altres ciutats europees com Londres, París, Venècia o Estambul.
 
En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia