La consellera de Treball, Mar Serna, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el president de La Fageda, Cristóbal Colón, i el conseller delegat i director general de Caprabo, Javier Amezaga, han inaugurat aquest matí la fàbrica de gelats La Fageda a Badalona. Aquest ha estat un acte familiar que ha culminat els esforços de més d’un any per assegurar la viabilitat d’un projecte a la vegada social i empresarial.
Es tracta d’una nau, antiga seu de la fàbrica Bodn, SL,de 350 m2 de planta amb dos nivells: despatxos i obrador a dalt i zona de càrrega/descàrrega, producció en línia de gelats i cambres de fred, a baix. La nova maquinària que s’ha adquirit, així com les instal·lacions, han suposat una inversió de 305.500 euros. El Departament de Treball ha donat suport a la cooperativa en aquest projecte amb més de 64.000 euros. Per tal de poder fer un seguiment individual a les persones que pateixen discapacitat i donar suport a les famílies, s’han contractat, a temps parcial, els serveis d’una psicòloga i d’una treballadora social. L’equip assistencial i l’equip tècnic treballen en plena coordinació entre ells i amb els departaments respectius de la seu de La Fageda a Santa Pau (la Garrotxa).
L’elaboració de gelats d’alta gamma ha estat un dels principals reptes del projecte, que ha comptat amb l’ajuda de Caprabo des de l’inici. Aquesta empresa ha assessorat en la tria de les varietats que es venen a la primera campanya i ha posat a disposició de La Fageda les seves 265 botigues escampades a tot el territori català en un acord de distribució exclusiu el primer any, que inclou la distribució des del magatzem central a tots els punts de venda.
Sota la marca “La Fageda. Gelat de llet” es preveu produir aquest primer any 60.000 terrines en les varietats de “iogurt de granja”, “xocolata amb trossets de xocolata”, “vainilla amb nous de macadàmia”, “iogurt amb fruita dels bosc” i “nata amb maduixes”. Tant la llet, com el iogurt i la nata provenen de la granja de la cooperativa a Santa Pau, la qual cosa garanteix, junt amb els altres components, la millor qualitat en les matèries primeres.
|
Gelats La Fageda: dades i xifres
|
|
|
Data d’inici de comercialització
|
Finals de març 2010
|
|
Nombre de treballadors
|
12 (2 a temps parcial)
|
|
Treballadors amb discapacitat
|
8
|
|
Inversió
|
350.500 euros
|
|
Producció el primer any
|
60.000 terrines de ½ litre
|
|
Facturació prevista
|
250.000 euros
|
|
Botigues on es distribuirà
|
265 botigues de Caprabo a Catalunya
|



