President

El president Torra a Falset (foto: Andreu Puig)

President Torra: "No deposaran mai més cap Govern a Catalunya, perquè no ens rendirem"

query_builder   3 gener 2019 21:09

event_note Nota de premsa

President Torra: "No deposaran mai més cap Govern a Catalunya, perquè no ens rendirem"

  • El cap del Govern assegura que “és un cop d’estat” el que pretenen aquells que amenacen amb aplicar un nou article 155
  • Quim Torra ha presentat aquest vespre, a Falset, l’obra pòstuma de l’historiador Antoni Muñoz
El president Torra a Falset (foto: Andreu Puig)
El president Torra a Falset (foto: Andreu Puig)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost aquest vespre a “aquells que amenacen amb l’aplicació d’un nou article 155 a Catalunya” que “el que pretenen fer és un cop d’estat” i “no els ho podem tolerar, ni més atacs a la democràcia”. I ha insistit que “no deposaran cap Govern a Catalunya, mai més amb un article 155, perquè no ens rendirem”.

Quim Torra ha fet aquestes manifestacions en el decurs de l’acte de presentació del llibre Antoni Vidal i Talarn i Pere Joan Barceló (Carrasclet). Dos defensors de la terra (1700-1720), obra pòstuma de l’historiador Antoni Muñoz, editada per Edicions Dalmau. L’acte ha tingut lloc al Teatre L’Artesana de Falset.

Durant la seva intervenció, el president s’ha referit al nou any 2019 com el de “l’esperança” i ha fet un crida a  “tenir confiança en nosaltres mateixos”. “Ho vam fer, tenim la fórmula”,  ha subratllat. I ha continuat assegurant que “la fórmula va ser la unitat de l’1 d’Octubre, de tota la gent, de tots els partits, de totes les institucions, i també la defensa del 3 d’octubre, aquell acte de dignitat col·lectiva d’un país que no es vol sotmetre”"La fórmula passa sempre pel mandat democràtic, per no rendir-se, i tornar-hi fins a aconseguir-ho”, ha reblat.

El president ha dit “ser conscient que és la lluita pels drets civils, socials i nacionals la que ens porta a la República”, i no a l’inrevés. Per això, ha demanat que “lluiteu per aquests drets, fins a aconseguir- la”. I ha afegit que “tenim davant nostre un moment històric, un moment de dignitat nacional com serà el judici” dels presos polítics perquè “la seva presó és la nostra presó, el seu exili és el nostre exili, però  la seva llibertat ha de ser també la nostra llibertat”.

Sobre el llibre presentat aquest vespre, Torra ha lloat la figura d’Antoni Muñoz, “un home extraordinari, un historiador molt acurat que ha deixat petjada”. I ha posat en relleu que els fets que narra l’historiador en la seva obra, l’última victòria dels catalans contra els borbònics, eren desconeguts per a molts catalans. Per això, ha agraït la tasca de persones com Muñoz ja que “ens han escamotejat moltes coses, com la nostra història, i gràcies a l’esforç de tants les estem redescobrint”.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia