Polítiques Digitals

signatura

Pactat un increment salarial del 2,75% per al 2019 per als treballadors i treballadores de la Generalitat

query_builder   8 gener 2019 14:52

event_note Nota de premsa

Pactat un increment salarial del 2,75% per al 2019 per als treballadors i treballadores de la Generalitat

  • Govern i sindicats majoritaris (UGT i CCOO) han segellat avui l’acord en el transcurs de la primera reunió de l’any de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat (MEPAG).
  • S’ha acordat incrementar en fins a un 2,75% la massa salarial dels treballadors i treballadores de la Generalitat.
  • El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública impulsarà un decret llei de forma immediata per fer efectiu el pagament a la nòmina del mes de gener.
Signatura
Govern i sindicats han segellat avui un acord per incrementar aquest 2019 el salari dels treballadors i treballadores de la Generalitat en el marc de la primera reunió de l’any de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG).
 
La proposta del Govern, acceptada pels sindicats, eleva fins al màxim permès l’increment retributiu als treballadors de la Generalitat. En concret, s’aplicarà l’increment màxim del 2,75% autoritzat per llei.
 
Amb l’acord, els treballadors i treballadores de la Generalitat veuran incrementades les seves retribucions un 2,25% a partir d’aquest mateix mes de gener, mentre un altre 0,25% -corresponent a l’assoliment dels objectius del PIB- es percebrà, si procedeix, a partir de l’1 de juliol. D’altra banda, es preveu un altre increment del 0,25% addicional de la massa salarial, que està subjecte a negociació pel que fa a la seva aplicació.   
 
La secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, ha celebrat l’acord i ha explicat que “la prioritat del Govern és fer efectiu aqust increment de manera immediata i per tant que els treballadors i treballadores públics puguin començar a cobrar-les ja a la nòmina del gener”. Marcos ha afegit que “aquest 2,25% suposa per al Govern de la Generalitat més de 300 milions d’euros”.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 5810

Foto 2

Foto 2 8230

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia