• Les escoles El Martinet i Els Pinetons es reconvertiran per front a l’increment d’alumnat d’ESO i per potenciar la formació professional
Fotografia 1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui que “hem pres la decisió i hem anunciat als dos equips directius de convertir en institut escola el Martinet i els Pinetons. Això vol dir construir un projecte educatiu nou per a secundària que es lligui amb el de primària”, i ha afegit que “la conseqüència de poder fer aquests dos instituts escola farà que els instituts de secundària, batxillerat i FP es puguin esponjar i per tant puguem fer una oferta d’FP més potent, sense massificar-los”.
 
Bargalló ha fet aquest anunci durant la visita aquest matí a dues escoles de Ripollet, El Martinet i Els Pinetons, acompanyat de l’alcalde del municipi, José M. Osuna; del director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray; i del director dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Jesús Viñas.
 
El conseller ha remarcat que aquesta decisió ha estat possible per la planificació  conjunta amb l’Ajuntament: “Aquest tipus de propostes només es poden fer amb una mirada global, per tant, cal agrair la feina als Serveis Territorials i a l’Ajuntament. El que avui anunciem és fruit de la planificació conjunta del sistema educatiu públic de la ciutat. Una planificació que va des de les llars d’infants fins a la formació professional, i en la qual hem hagut de prendre decisions en tots els camps perquè la ciutat necessitava una empenta en el seu sistema educatiu”.
Fotografia 2
Josep Bargalló ha visitat l’Escola El Martinet, on ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha mantingut una breu trobada amb l’equip directiu del centre. L’escola és un centre de dues línies amb una matrícula de 485 alumnes entre P3 i sisè de primària. El centre aposta per la metodologia d’ambients i els alumnes treballen en diferents espais com el tecnològic, el de llenguatge matemàtic, el de teatre, o el de pintura, entre d’altres.
 
A continuació, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola Els Pinetons, ha visitat algunes de les aules i s’ha reunit amb l’equip directiu. Els Pinetons és un centre de 3 línies d’educació infantil i primària amb 685 alumnes. L’escola té un aprenentatge basat en l’experimentació i en la innovació pedagògica, compartida entres alumnat, famílies i l’equip de mestres.
 
 
 
10 de gener de 2019

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 173

Fotografia 2

Fotografia 2 262