Cultura

Inscripció

Oberts els terminis d'inscripció al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana i al Cens d'entitats de foment de la llengua occitana

query_builder   10 gener 2019 14:23

event_note Nota de premsa

Oberts els terminis d'inscripció al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana i al Cens d'entitats de foment de la llengua occitana

●      Més de 200 entitats promouen l’ús del català amb les seves activitats
FOTO
Les entitats i fundacions que promouen la llengua catalana poden inscriure’s o renovar la inscripció al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. El termini per fer-ho s’acaba el 30 d’abril.
 
El Cens, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, té per objectiu estimular les entitats que promouen la llengua catalana i donar suport i reconeixement a la seva feina. Els donatius a favor de les entitats del cens desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques.
 
La inscripció al Cens s’ha de fer telemàticament des dels Tràmits gencat. Les entitats han d’adjuntar la memòria d’activitats de foment de la llengua catalana dutes a terme durant l’any 2018 a la sol·licitud.
 
Actualment, el Cens està integrat per 214 entitats (163 associacions i 51 fundacions) d’àmbits molt diversos. Així, hi trobem 117 entitats en l’àmbit cultural; 31 en l’àmbit empresarial, laboral i professional; 19 en l’àmbit foment de la llengua; 19 en l’àmbit de joves, lleure i esport; 10 en ciència i tecnologia, i 18 en integració social.
 
El Cens s’estén per 75 poblacions situades a Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Aragó, Andorra, Itàlia, entre altres. L’any 2018 es van incorporar al Cens 23 noves entitats.
 
Amb motiu de l’Any Fabra, les 214 entitats que formen part del Cens van rebre un reconeixement especial en el marc dels Premis Pompeu Fabra.
 
Inscripció oberta al Cens d’entitats de foment de la llengua occitana, aranès a l'Aran
Durant aquest mes de gener i fins al 31 de març també està obert el termini per a la inscripció al Cens d’entitats que fomenten la llengua occitana, aranès a l’Aran. Cal fer la inscripció a través de Tràmis gencat.
 
El Cens d’entitats de foment de la llengua occitana, aranès a l’Aran es va crear l’any passat. En aquesta primera edició s’hi van incloure 4 entitats: Associacion culturau Institut Aranés, de Lleida; l’Associacion entara Difusion d’Occitània en Catalonha (ADOC), de Barcelona; l’Associacion Es Paums, de la Vall d’Aran; i el Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), de Barcelona.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia