Empresa i Treball

Govern

COMERÇ

El proper diumenge, 13 de gener els comerços podran obrir, primer festiu d'obertura autoritzada a Catalunya del 2019

query_builder   11 gener 2019 12:30

event_note Nota de premsa

COMERÇ

El proper diumenge, 13 de gener els comerços podran obrir, primer festiu d'obertura autoritzada a Catalunya del 2019

·        Segons el calendari comercial de diumenges i festius autoritzats d’obertura comercial 2019, els comerços catalans podran obrir enguany el 13 de gener, 7 de juliol, 12 d’octubre, i l’1, 6, 8, 15 i 22 de desembre, tal i com estableix l’Ordre EMC/127/2017, de 16 de juny
 
·        El Consell Assessor de Comerç ha consensuat per enguany un total de vuit festius anuals dels quals els ajuntaments poden substituir-ne dues dates. Així mateix, els consistoris poden fixar addicionalment altres dos festiu per al seu àmbit municipal
 
 
El proper diumenge, 13 de gener, serà el primer festiu de 2019 d’obertura autoritzada a Catalunya, jornada en la que els comerços podran obrir portes, d’acord amb el calendari legal fixat per enguany.
 
A banda del proper diumenge —segons el calendari comercial de diumenges i festius autoritzats d’obertura comercial 2019—, els comerços catalans podran obrir el 7 de juliol, 12 d’octubre, i l’1, 6, 8, 15 i 22 de desembre, tal i com estableix l’Ordre EMC/127/2017, de 16 de juny.
 
El Consell Assessor de Comerç —integrat per representants de la Generalitat, d’entitats municipalistes, representants de les cambres de Comerç, agents comercials, grans empreses de distribució, associacions de comerç, marxants, sindicats, i associacions e consumidors— ha consensuat un total de vuit festius anuals dels quals, els ajuntaments poden substituir-ne fins a dues dates. D’acord també amb la normativa catalana que regula els horaris comercials, s’afegeixen dos dies més (fins a un total de 10) al calendari comercial, que els municipis han de fixar en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.
 
Aquest mes de gener, es publicarà al DOGC el calendari definitiu, amb els canvis de dies en aquells municipis on els ajuntaments hagin optat per substituir dues de les vuit dates fixades. La consulta de dates afegides i/o substituïdes al calendari de dies festius amb obertura comercial autoritzada de diversos municipis per a l'any 2019, es podrà fer a través del portal http://ccam.gencat.cat/ca/inici/.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes del Departament d’Empresa i Coneixement
 
 
A Twitter Empresa i Coneixement: @empresacat
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia