Les oficines de treball orientaran als demandants d’ocupació d’aquest sector sobre les oportunitats laborals, les qualificacions requerides i l’oferta de formació
 
Les associacions de centres d’atenció a la dependència ACRA, ACAD i UPIMIR tramitaran les ofertes de treball per personal qualificat a través de la xarxa del SOC
soc
El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i les associacions del sector de centres d’atenció a la dependència ACRA, ACAD i UPIMIR han decidit col·laborar per portar a la pràctica mesures en benefici dels professionals demandants d’ocupació en aquest àmbit laboral.
 
En el decurs d’una jornada celebrada avui a Barcelona, el SOC i les associacions han exposat les iniciatives per fomentar l’interès professional en el sector de la dependència així com per afegir valor a la qualificació i la formació de les persones que hi treballen o en són demandants d’ocupació.
 
Les associacions s’han compromès a tramitar a través de la xarxa del SOC les ofertes de treball per personal qualificat de cara a omplir els llocs vacants existents als centres d’atenció a la dependència.
 
Per la seva banda, el SOC, a través del personal tècnic orientador de les oficines de treball, millorarà la gestió de les ofertes de treball en aquest sector, prioritzant l’assessorament de de les persones demandants d’ocupació en aquest àmbit laboral que estigui en situació d’atur.
 
A més, el personal orientador disposarà de la informació clau com, per exemple, les necessitats de contractació de les empreses, els perfils professionals requerits i les habilitacions professionals necessàries.
 
Així mateix, el personal orientador contactarà amb les persones que busquen feina en el sector de la dependència per orientar-les sobre les oportunitats laborals existents i informar-les sobre la qualificació requerida i, si és el cas, la necessitat d’obtenir una habilitació o fer formació professional.
 
En aquest sentit, el SOC oferiria una nova oferta formativa si fos necessària Formació de Certificats de Professionalitat.