Agència Catalana de l'Aigua

Conveni

El Govern avança en l'impuls dels acords de la Taula del Ter i signa un conveni per a millorar la gestió i l'estat de l'aqüífer

query_builder   18 gener 2019 14:20

event_note Nota de premsa

El Govern avança en l'impuls dels acords de la Taula del Ter i signa un conveni per a millorar la gestió i l'estat de l'aqüífer

 
  • L’ACA i la Junta Central d’Usuaris del Baix Ter han signat avui un acord amb tres anys de vigència, que analitzarà la relació entre el riu i l’aqüífer, els diferents usos i els mètodes més eficients per a la seva recàrrega natural
 
  • Es destinaran un total de 408.000 euros per a desenvolupar les mesures contemplades en aquest acord
 
Jordi Agustí i Josep Maria Rufí, després de signar l'acord.
Jordi Agustí i Josep Maria Rufí, després de signar l'acord.
El Govern de la Generalitat de Catalunya continua avançant en l’impuls i la materialització dels acords de la Taula del Ter. En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i el president de la Junta Central d’Usuaris del Baix Ter, Josep Maria Rufí, han signat avui un conveni destinat a millorar la gestió i l’estat de l’aqüífer del Baix Ter mitjançant la millora del coneixement, que tindrà una vigència de tres anys.

La Junta Central d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter és una entitat de dret públic creada l’any 2015 i formada per tots els usuaris d’aigua, tan superficial com subterrània, del Baix Ter a les comarques del Gironès i el Baix Empordà.

El conveni fixa el marc de col·laboració entre les dues entitats, amb l’objectiu d’elaborar estudis i generar nou coneixement per a donar compliment als dos principals objectius del Pla de gestió de districte de conca fluvial de Catalunya (2016-2021), que són millorar la quantitat i la qualitat de la massa d’aigua subterrània del Baix Ter i potenciar les millores en la gestió dels seus recursos hídrics.
 
Entre altres, s’analitzaran les demandes que depenen de l’aqüífer per definir les necessitats globals i temporals, s’estudiaran les solucions més adients per afavorir la recàrrega natural i artificial de l’aqüífer i es farà una cartografia per a la regulació de les activitats extractives en els espais de recàrrega. En aquest periode també està previst millorar el control qualitatiu i quantitatiu dels aqüífers del Baix Ter, amb l’ampliació de la xarxa de control piezomètrica. Concretament, enguany, es preveu instalar entre 3 i 5 piezòmetres més a la zona .
 
L’acord preveu que, durant els tres anys de vigència del conveni, es destinin 408.000 euros per a dur a terme les actuacions previstes. D’aquests,  250.000 euros seran aportats per l’ACA i 158.000 euros per la Junta Central d’Usuaris del Baix Ter.

1  

Imatges

Foto

Foto 66

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 212

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia