Cultura

Joves creadors

Arrenca el cicle Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

query_builder   22 gener 2019 13:57

event_note Nota de premsa

Arrenca el cicle Joves Programadors Moving Cinema a la Filmoteca

  • La iniciativa, presentada amb la col·laboració d’A Bao A Qu – Cinema en curs, té l’objectiu de conformar una oferta concebuda per joves i per a joves
  • ‘Cravan vs Cravan’, d’Isaki Lacuesta, inaugura divendres 25 de gener a les 18.30 h una sèrie de sessions programades per un grup de joves entre 16 i 19 anys un divendres de cada mes fins al maig
Joves programadors
Des del mes d’octubre de 2018, catorze joves d’entre 16 i 19 anys, seleccionats com a Joves Programadors Moving Cinema, tenen la responsabilitat d’escollir una sèrie de films que s’integren en la programació regular de la Filmoteca, en una sessió programada un divendres al mes entre el gener i el maig de 2019. Els films van acompanyats d’una presentació prèvia i d’un diàleg amb el públic assistent conduït pels mateixos Joves Programadors i, sempre que sigui possible, amb la participació de professionals del món del cinema vinculats a la pel·lícula.
 
Aquesta nova línia de programació que posa el focus en els espectadors més joves s’inaugura aquest divendres 25 de gener a les 18.30 h a la Sala Laya. El títol triat és Cravan vs Cravan, d’Isaki Lacuesta, que també forma part de la retrospectiva que aquests dies dedica la Filmoteca al cineasta gironí. La sessió, presentada pels Joves Programadors, es completa amb la projecció de Où en êtes-vous, Isaki Lacuesta?, curt autobiogràfic que Lacuesta va fer per encàrrec del Centre Pompidou de París amb motiu de la retrospectiva que acaba de dedicar-li.
 
La segona sessió serà el divendres 22 de febrer a les 18.30 h a la Sala Laya, i la pel·lícula que es projectarà és Sans toit ni loi (Sin techo ni ley), d’Agnès Varda, mentre que la tercera serà el divendres 22 de març a les 18.30 h a la Sala Laya, i la pel·lícula que es projectarà és El taxista ful de Jo Sol.
 
L’objectiu del cicle és que els Joves Programadors estableixin un vincle molt especial amb el cinema que veuen i programen, i el transmetin a altres joves a partir del coneixement de les obres dels cineastes, d’establir relacions amb altres films i pensar la millor manera de projectar una pel·lícula per a una audiència, com acompanyar-la i comunicar-la per afavorir-ne la descoberta i l’apreciació. Per aconseguir-ho, els Joves Programadors es reuneixen setmanalment, en un procés d’aprenentatge del que suposa la creació d’una programació. Les sessions de treball estan conduïdes per A Bao A Qu amb el suport de la Filmoteca, i s’inscriuen en la iniciativa Moving Cinema, que vol acostar el cinema i les pel·lícules d’autor als joves, i oferir la possibilitat d’experimentar la feina que es desenvolupa en una filmoteca des de dins. El programa, que també facilita la creació de nous públics, pretén estimular l’interès dels joves en el cinema més enllà de l’entorn acadèmic, així com proporcionar-los eines per analitzar el cinema que arriba a les pantalles comercials i estímuls per descobrir el cinema que no troba vies de distribució comercial.
Moving Cinema és un projecte europeu cofinançat pel programa MEDIA d’Europa Creativa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia