Drets Socials

Govern

Treball, Afers Socials i Famílies incrementa en 7,5M€ els fons propis destinats als CET per la pujada del salari mínim

query_builder   23 gener 2019 10:56

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies incrementa en 7,5M€ els fons propis destinats als CET per la pujada del salari mínim

Aquest increment de recursos se suma a l’avançament de la tramitació de la primera línia de subvencions per als CET, que sortirà al febrer, i al pagament que ja ha començat aquest gener de 32M€ ja previstos que asseguren liquiditat dels CET en aquests dos o tres primers mesos.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 7,5M€ més de fons propis als centres especials de treball (CET) per fer front a la pujada del salari mínim interprofessional. Amb aquest increment, la partida per als CET passarà enguany de 35M€ a 42,5M€.
 
El conseller El Homrani ha explicat que aquest mes de gener “ja s’han començat a pagar un total de 32M€ per assegurar, com a mínim, la liquiditat dels CETS durant els primers mesos de l’any”. En aquest sentit, el Departament també ha avançat la tramitació de la primera línia de subvencions per als CET, que habitualment es publica a l’abril, perquè estigui al febrer i facilitar així que els centres no tinguin dificultats financeres.
 
“La nostra prioritat és que les persones vulnerables no perdin la feina, que les persones amb discapacitat mantinguin els seus llocs de treball”, ha destacat El Homrani.
 
El conseller ha lamentat que el Govern “hagi d’assumir la responsabilitat d’una decisió que no hem pres. L’increment de l’SMI és una bona notícia, però és una irresponsabilitat per part de l’Estat no tenir en compte totes les derivades d’aquesta pujada, com pot ser l’impacte en els CET”. El conseller ha remarcat que l’àmbit normatiu és estatal i la responsabilitat de finançament també i ha recordat que Catalunya és l’únic territori que hi destina fons propis. “L’Estat no ha previst els recursos i sembla que deixa per més endavant parlar dels fons complementaris a l’SMI per aquests centres”, ha explicat El Homrani.
 
“Catalunya té una teixit productiu propi i amb unes entitats i empreses CET amb un nivell molt important. Tant és així que proporcionalment, més persones amb discapacitat troben oportunitats laborals a Catalunya”, ha posat en valor el conseller, que ha defensat “el model que ha permès que les persones amb discapacitat amb més dificultats puguin accedir a un lloc de treball”.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia