Aquests dies té lloc la 31a edició, amb la qual ja són més de 500 els professionals del sector a Catalunya que hi han participat
El ‘Diploma Internacional de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) en Gestió del Sector de la Vinya i el Vi’ (OIV MSc in Wine Management) ha tornat altra vegada a Catalunya, del 21 al 25 de gener, per a prendre contacte amb el sector vitivinícola català.
Aquest diploma internacional va dirigit exclusivament a futurs executius i càrrecs directius del sector vitivinícola. El programa es desenvolupa durant 16 mesos, amb 28 mòduls, cadascun d’ells dedicat a un tema específic i a una regió d’acollida que s’estudia i es visita.
I el contacte amb Catalunya ja és habitual des de 1986, any en què es va dur a terme la primera edició. Amb la d’enguany, la 31a Promoció, ja es pot dir que més de 500 professionals en gestió d'empreses vitivinícoles o relacionades amb aquest sector han viscut aquest contacte professional amb institucions i empreses de Catalunya.
Així, durant aquets dies, i amb la coordinació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, s'ha desenvolupat un seguit d'activitats i de visites a una bona representació de la geografia vitícola de Catalunya amb els membres de l’esmentada promoció del Màster de l’OIV.
Aquesta estada a Catalunya ha pretès mostrar què representa el seu sector del vi tant en importància socioeconòmica en la valorització i sostenibilitat del territori com en l'adaptació tant en innovació i qualitat dels seus productes, per a fer front als reptes d'un mercat cada vegada més competitiu i global.
Els Consells Reguladors de la Denominació d’Origen (DO) Cava, de la DO Penedès, de la DOQ Priorat, i empreses com Recaredo, Segura Viudas, Agustí Torelló i Sumarroca, com Miguel Torres, La Fou, Edetària, Mas d'En Gil, Clos Figueras i Clos Mogador, han rebut l’OIV MSc, el qual consideren que és una porta oberta a futurs professionals que poden tenir responsabilitats futures en el mercat dels productes vitivinícoles.