Recerca i Universitats

Beatriu de Pinós

Dilluns s'obre el termini de la nova convocatòria d'ajuts

S'amplia fins als tres anys la durada dels contractes Beatriu de Pinós per a investigadors postdoctorals

query_builder   25 gener 2019 11:35

event_note Nota de premsa

Dilluns s'obre el termini de la nova convocatòria d'ajuts

S'amplia fins als tres anys la durada dels contractes Beatriu de Pinós per a investigadors postdoctorals

  • El cofinançament europeu obtingut pel programa gestionat per l’AGAUR també permetrà un increment salarial i dels diners complementaris per a activitats de recerca que reben els investigadors contractats
  • La nova convocatòria suposarà la incorporació de 60 nous investigadors i investigadores excel·lents al sistema català de recerca
Ajuts recerca
La nova convocatòria del programa Beatriu de Pinós (BP2018) per incorporar personal investigador altament qualificat al sistema català de recerca ampliarà, per primera vegada, la durada dels contractes fins als tres anys. Així mateix, inclourà un increment salarial i dels diners complementaris per activitats de recerca que reben els investigadors contractats.
 
La convocatòria d’ajuts per al 2018, dotada amb 8.658.000 euros, preveu la incorporació de 60 investigadors i investigadores postdoctorals amb una carrera científica excel·lent a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya. El termini per presentació de sol·licituds s’obrirà el pròxim dilluns 28 de gener i finalitzarà el 4 de març a les 14 hores.
 
Les novetats de la convocatòria d’enguany s’han implementat gràcies al cofinançament del programa europeu Marie Sklodowska Curie-COFUND obtingut per l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca. Un cofinançament que es mantindrà per a la convocatòria per al 2019. 
 
El director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, ha destacat l’extensió per un tercer any per a les convocatòries del 2018 i 2019 ja que “una de les polítiques constants en el sistema de recerca de Catalunya és la captació i la retenció de talent i, per tant, som conscients de la importància d’aquests ajuts post-doctorals”.
 
Una altra millora incorporada en els nous ajuts és la possibilitat de realitzar col·laboracions amb entitats del sector públic de diferents àmbits. Aquestes col·laboracions permetran crear sinergies entre sectors habitualment distants, alhora que millorarà l’impacte de la recerca i l’aplicació dels resultats obtinguts.
 
Finalment, els nous ajuts ofereixen també més recursos per a la formació del personal investigador en competències complementàries, i promouen la ciència oberta i la participació en activitats de divulgació dirigides a la ciutadania.
 
El programa Beatriu de Pinós, finançat per la direcció general de Recerca i gestionat per l’AGAUR, es convoca des de l’any 2005 i, des de llavors, ha concedit ajuts per a la incorporació de 589 investigadors i investigadores postdoctorals contractats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya.
 
Reconeixement europeu a l’AGAUR
La proposta presentada per l’AGAUR a la convocatòria Marie Sklodowska-Curie COFUND del programa europeu H2020 va ser un dels 21 projectes seleccionats a Europa d’un total de 124 presentats per rebre finançament. A més, va obtenir la puntuació més alta de la UE (una puntuació de 98 sobre 100). D’aquesta manera, la Comissió Europea (CE) ha validat la qualitat de l’AGAUR en la gestió dels seus programes i el sistema d’avaluació.
 
L’AGAUR gestiona els ajuts Beatriu de Pinós seguint un procés de selecció transparent i rigorós, mitjançant avaluadors de prestigi internacional, i posant especial atenció en la igualtat d’oportunitats. Els ajuts Beatriu de Pinós van ser finançats anteriorment per la Comissió Europea els anys 2009 i 2012.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 411

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia