Empresa i Treball

La consellera Chacón ha encapçalat la missió comercial a Amsterdam

INDÚSTRIA

Missió institucional de la consellera Chacón a Amsterdam per impulsar una estratègia compartida entre els agents empresarials de les dues regions

query_builder   26 gener 2019 13:35

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Missió institucional de la consellera Chacón a Amsterdam per impulsar una estratègia compartida entre els agents empresarials de les dues regions

  • Els Països Baixos són un dels principals inversors de Catalunya amb més de 680 companyies holandeses a Catalunya
  • Durant la visita, la consellera d'Empresa i Coneixement i el conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, han mantingut reunions de treball amb empreses i tech hubs com B. Amsterdam i TQ
La consellera Chacón ha encapçalat la missió empresarial a Amsterdam
Missió institucional de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a Amsterdam per impulsar la connexió entre aquesta regió i Catalunya, així com fer prospecció, compartir impressions i conèixer la realitat empresarial d'un dels ecosistemes d'startups més dinàmics d'Europa. Amb 3.500 startups, Amsterdam s'ha consolidat com una regió altament innovadora -ocupa la 2ª posició en el Global Innovation Índex-, amb una forta presència de fons d'inversió, business angels i que concentra moltes seus de multinacionals.

La consellera Chacón, acompanyada del conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, i del director d'ACCIÓ a Amsterdam, Paul Barreveld, han mantingut reunions de treball amb diverses empreses i han visitat B. Amsterdam i TQ, els dos tech hubs més grans, que concentren el conjunt de l'ecosistema emprenedor local i internacional.
 
Llei d'empreses emergents, tecnologia i disrupció
 
Un dels objectius de la missió és conversar amb els diferents agents de l’ecosistema emprenedor d’Amsterdam i compartir el contingut de la futura llei d'empreses emergents, tecnologia i disrupció. “Entenem que en aquest ecosistema de constant transformació i necessitat de retenció de talent que incidirà en la competitivitat de l’empresa, ens cal aprovar un nou marc legal per facilitar que els emprenedors i empreses que sorgeixen del coneixement, start ups, de base tecnològica, tinguin una sèrie de requisits diferents a l'hora d'establir-se com a empreses”, ha explicat la consellera.
 

Un dels principals inversors de Catalunya

Els Països Baixos són un dels països que encapçalen el rànquing d'empreses estrangeres establertes a Catalunya. Segons dades d'ACCIÓ, actualment hi ha 8.642 empreses estrangeres establertes a Catalunya, que provenen d'Alemanya (13%), França (12%), Estats Units (12%), Itàlia (9%), Països Baixos (8%) i Regne Unit (8%). Concretament, Holanda és un dels principals inversors de Catalunya amb més de 680 empreses holandeses a Catalunya.

Es tracta d'un país amb 17 milions d'habitants i un creixement econòmic del 3,1% l'any 2017, que ha registrat un augment continuat de les relacions comercials amb Catalunya els darrers anys. Les exportacions catalanes als Països Baixos van assolir els 2.246 milions d'euros l'any 2017, un 16,9% més que l'any anterior i situant-se com la xifra més alta de la sèrie històrica. En total, 2.791 empreses catalanes exporten als Països Baixos.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia