Territori

Imatge

La Generalitat explica a Sitges les noves polítiques d'habitatge del Govern

query_builder   31 gener 2019 20:02

event_note Nota de premsa

La Generalitat explica a Sitges les noves polítiques d'habitatge del Govern

 
  • El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha refermat avui el compromís del Govern a mantenir la col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat mitjançant la signatura d’un nou conveni que atorga un ajut de 12.000 euros a l’oficina d’habitatge de Sitges
 
  • En un acte celebrat aquest vespre a la ciutat, Serra ha presentat les polítiques d’habitatge de la Generalitat, que es dirigiran al foment del lloguer en habitatge públic i privat, així com a l’increment del parc d’habitatge assequible de lloguer
Imatge
El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha refermat avui a Sitges el compromís del Govern amb l’habitatge social a la ciutat. En un acte celebrat aquest vespre a Siges, Serra ha anunciat que la Generalitat, mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, destinarà aquest any 12.000 euros a l’oficina d’habitatge de Sitges, a través de la signatura d’un nou conveni que donarà continuitat a l’existent entre ambdues parts, per tal d’impulsar polítiques d’habitatge social a la ciutat.
 
Ha recordat que “actualment hi ha 635 persones inscrites en el Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial (2.438 a tota la comarca del Garraf), la qual cosa ens permet mesurar on cal planificar habitatge”.
 
240.000 habitatges per a polítiques socials
 
Agustí Serra ha aprofitat per explicar les línies generals de la política d’habitatge de la Generalitat, que es dirigiran al foment del lloguer en habitatge públic i privat, així com a l’increment del parc d’habitatge assequible de lloguer.
 
Ha recordat que el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge (PTSH) de la Generalitat estima obtenir en els propers 15 anys 240.000 habitatges per destinar-los a polítiques socials. Per aconseguir-ho determina les actuacions següents:
 
·         La construcció de 52.000 habitatges de lloguer social de promoció pública.
·         La construcció de 17.000 habitatges de promoció privada de lloguer social.
·         La mobilització del  parc d’habitatges que actualment està buit amb mesures d’estímul que ho facilitin com incentius fiscals, borses, índex de lloguers com l’índex de referència de preus de lloguer, etc.
·         L’alliberament de  sòl per a la promoció d’habitatge amb protecció oficial.
·         L’ús de l’exercici del tanteig i retracte, amb le qual s’estima que es poden obtenir uns 7.500 pisos.
·         L’adquisició de la propietat o de l’ús d’habitatges de bancs i grans tenidors.
·         I el foment d’altres modalitats de propietat com ho són les tinences intermèdies.
 
Nous reptes després d’anys de crisi
 
Serra ha fet un repàs del context socioeconòmic, marcat per una fase expansiva els anys 90 i l’arribada de la crisi a partir del 2000. Ha destacat que “els darrers anys la prioritat ha vingut marcada per la necessitat d’atendre l’emergència habitacional, i actualment ens trobem en un moment d’impàs en el qual els nous reptes passen per incrementar el parc d’habitatge assequible, fomentar el lloguer i afavorir l’accés a l’habitatge”.
 
Així mateix, Serra també ha remarcat la necessitat de continuar amb les mesures que s’han anat programant els darrers anys per fer front a la necessitat immediata, com els ajuts al lloguer i  la mediació amb les entitats financeres. Ha insistit  que “tot i que ens trobem en un moment essencial per fer planifiació de futur mirant d’ampliar l’oferta d’habitatge assequible, no podem oblidar que encara ens trobem amb famílies molt vulnerables que necessiten un ajut per poder-se mantenir en el seu habitatge. Continua sent prioritari que les famílies no siguin expulsades de les seves llars per manca de mitjans per romandre-hi”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 145

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia