Servei Meteorològic de Catalunya

Calvet Terrassa Meteorològic

El Servei Meteorològic de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa instal·len una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA)

query_builder   1 febrer 2019 17:45

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa instal·len una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA)

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, inauguren la nova estació del municipi
 
  • Amb aquesta nova instal·lació l’SMC disposarà de 190 EMA arreu del país per a la mesura de les principals variables meteorològiques
Calvet Meteorològic Terrassa
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet,  el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, han inaugurat aquest divendres la nova estació meteorològica automàtica de Terrassa. Calvet ha remarcat que “gràcies a estacions meteorològiques automàtiques com aquesta que estrenem avui es prestarà més i millor informació als veïns. Amb aquesta, ja en sumem 190 arreu del país, una autèntica xarxa de coneixement de què passa i passarà, la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques”.
 
En la seva intervenció, Damià Calvet ha recordat el conseller Josep Rull, a qui “li hauria agradat ser aquí, a la seva ciutat, perquè se l’estima”.
 
La instal·lació d’aquest nou equipament a la zona de Can Poal, dins del recinte de Taigua, és el resultat d’un acord entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Ajuntament de Terrassa, concretat amb la signatura d’un conveni de col·laboració, i ha de permetre dotar d’informació meteorològica de qualitat a la ciutat de Terrassa i a la comarca del Vallès Occidental.
 
Enviament de dades cada 30 minuts
 
La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació i la irradiància solar global.
 
La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra i s’envia a la seu de l’SMC cada trenta minuts a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades meteorològica i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant automàtics com manuals.
 
Tota la informació proporcionada per la nova estació es podrà consultar a l’apartat d’observacions de la pàgina web de l’SMC: http://www.meteo.cat/observacions/xema
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
L’EMA de Terrassa quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya i que passarà a disposar de 190 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades per la XEMA tenen una importància cabdal per a la realització de tasques de vigilància meteorològica, de planificació territorial o d’avaluació de recursos hídrics, així com d’estudis climàtics o de recerca, entre altres.
 
 

3  

Imatges

Foto acte inauguració

Foto acte inauguració 270

Imatge nova EMA

Imatge nova EMA 99

Mapa Xarxa Estacions Meteorològiques Automàtiques

Mapa Xarxa Estacions Meteorològiques Automàtiques 124

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 330

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia