• Des del setembre de 2018, 410 famílies han aconseguit un contracte laboral i unes 8.700 persones s’han tornat a activar en la recerca de feina
  • El 97% dels beneficiaris reben la Prestació complementària d’activació i inserció
  • Des del setembre del 2018 el nombre de perceptors s’ha incrementat en unes 5.000 persones
Un total de 118.978 persones es beneficien actualment de la Renda Garantida de Ciutadania (29.094 famílies, que es corresponen amb 72.153 beneficiaris , i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement). “Seguim treballant per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania i, des del setembre de 2018 hi ha 5.000 nous perceptors”, ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.
 
El conseller també ha destacat que “el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d’activació i inserció i, des del setembre de l’any passat, un total de 410 famílies ja tenen un contracte laboral”. D’altra banda, unes 8.700 persones s’han tornat a activar a la recerca de feina.
 
Així, mateix El Homrani també ha posat en valor que la RGC “és un instrument més per combatre la pobresa infantil i apoderar les famílies que es troben en una situació difícil”. I en aquest sentit, ha explicat que  en el cas de famílies amb dos o més membres, el 23% dels beneficiaris són persones menors d’edat.
 
 
Avançar en la coordinació territorial
El conseller també ha explicat que després de la darrera reunió de la Comissió de Govern de la RGC divendres passat s’ha acordat treballar en la millora de la coordinació territorial entre els agents de la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania. Així s’establiran tres pilots de taules de caràcter tècnic –que inclouran serveis socials, SOC i l’Òrgan Tècnic de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa–, amb l’objectiu de resoldre incidències en la gestió de la prestació, compartir bones pràctiques i proposar millores a cada territori. A més, es realitzarà el seguiment i l’avaluació de la prestació de RGC en l’àmbit municipal, comarcal o supracomarcal.