• El conseller ha visitat l’Institut Pere Calders i l’Escola Bellaterra, on ha anunciat la millora de part de les infraestructures
fp1
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí dos centres educatius de Cerdanyola, l’Institut Pere Calders i l’Escola Bellaterra, i ha afirmat que les visites als centres dels diferents territoris són per dues coses: per conèixer el projecte educatiu del centre, per avaluar el projecte, però també conèixer quines són les tendències de millora educativa i innovació que hi ha al país. També ens permet conèixer altres realitats dels barris dels municipis en temes d’infraestructures”.
 
En primer lloc, el conseller ha arribat a l’Institut Pere Calders, un centre amb 425 alumnes matriculats d’ESO i batxillerat. Entre els projectes que es duen a terme a l’Institut, destaquen #SOMELQUEESCRIVIM, una iniciativa per promoure l’ortografia entre l’alumnat del centre –sota el lema La nostra ortografia és la nostra imatge-; o el Projecte Senegal, on anualment s’organitza un concert i d’altres activitats per recollir fons per un poblat senegalès.
 
 
fp2
Posteriorment, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola Bellaterra L’Escoleta, i n’ha visitat algunes aules. El conseller ha avançat que, després de veure alguns del dèficits d’infraestructures del centre, el Departament d’Educació farà les actuacions pertinents: “El que hem dit a la direcció de l’escola de comú acord amb l’Ajuntament és que el departament -que n’és responsable- presentarà a l’Ajuntament, a la direcció de l’escola i a l’Ampa, en un termini de temps curt, una planificació de totes les obres que cal fer, i quan es farà cadascuna d’elles”.
 
L’Escoleta és un centre de 462 alumnes entre P3 i 6è de primària, que fomenta el treball per projectes i es dona una especial atenció a l’educació artística. El centre forma part de la xarxa d’escoles Unesco i desenvolupa projectes vinculats amb valors relacionats amb els drets humans, la cultura de la pau, la pluralitat cultural, o la sostenibilitat.
 
 
7 de febrer de 2019