Salut

_

Vergés: "Estem donant un gran impuls a l'àmbit de la salut mental i l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa n'és un dels referents"

query_builder   8 febrer 2019 12:34

event_note Nota de premsa

Vergés: "Estem donant un gran impuls a l'àmbit de la salut mental i l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa n'és un dels referents"

  • La consellera destaca que la inversió en salut mental al centre hospitalari s’ha doblat en els últims anys
_
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí l’Hospital Sant Joan de Deu de Manresa de la Fundació Althaia i ha destacat l'impuls pressupostari que el Departament està realitzant en salut mental. En aquest sentit, ha recordat que en la passada legislatura es va aprovar un increment històric de 70 milions d’euros en salut mental i que, per exemple, en el centre hospitalari de Manresa s’ha doblat el pressupost en aquest àmbit; des del 2010 fins ara s’ha passat de 4 a 8 milions d’euros: “Aquest impuls era extremadament necessari per al nostre país”, ha remarcat Vergés.
 
L’increment pressupostari està donant els seus fruits i un dels projectes que s’ha posat en marxa al centre hospitalari de Manresa és la primera unitat d’hospitalització en salut mental infantojuvenil de la Catalunya Central, amb deu llits, i que va entrar en funcionament l’any passat. Amb aquest nou servei, els nois i noies que presenten episodis aguts i necessiten hospitalització ja no han de ser derivats a centres més llunyans. La consellera ha visitat l’espai i també ha subratllat la importància de la nova càtedra de Salut Mental, que es va presentar el gener, i que està impulsada per la UVic-UCC i la Fundació Althaia -és la primera d’aquestes característiques a Catalunya-. A banda d’aquesta nova unitat, la consellera ha visitat altres espais nous que es van obrir l’any passat, com l’hospital de dia d’oncologia i hematologia o la renovada àrea d’hemodiàlisi.
 
Pel que fa als reptes de futur de la regió, Vergés ha apuntat que s’haurà de un fer abordatge conjunt respecte la cronicitat i l’envelliment: “És un treball que haurem de fer conjuntament amb tots els nostres professionals”.

1  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2147

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia