Educació

foto

El conseller d'Educació visita diferents centres educatius de La Selva

query_builder   8 febrer 2019 15:34

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita diferents centres educatius de La Selva


  • Josep Bargalló ha visitat escoles l’Escola d’Educació Especial Ventijol, on ha destacat l’objectiu de “continuar donant suport a una escola que fa una feina meravellosa, com tothom sap a la comarca de La Selva”.
 
  • Aquesta tarda, el conseller presidirà l’acte de reconeixement als docents que s’han jubilat el 2018 a Girona
f
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui diferents escoles i instituts de la comarca de La Selva. Durant la visita als centres, Bargalló ha expressat que es tracta “de tres centres molt diferents, una escola d’infantil i primària ordinària, un centre d’educació especial i un institut de secundària i formació professional. A més hem volgut visitar centres de complexitat dels quals la intervenció de l’escola és una intervenció clara de millora de la realitat del territori, i a més en les quals treballem colze a colze amb l’ajuntament en graus diferents”.

A primera hora, Bargalló ha arribat a l’Institut el Bruc de Riells i Viabrea, acompanyat de l’alcalde, Josep Maria Bagot. En aquest centre, el conseller ha visitat les instal·lacions del centre i ha mantingut una reunió amb l’equip directiu. Prèviament a la reunió, Bargalló  ha assistit a l’homenatge dels alumnes a l’Oriol, un jove de 14 anys i veí de Riells, que el 14 de gener va tenir un accident que va acabar amb la seva vida. Els companys de l’Oriol han donat a la seva família un mural amb fotografies que s'havien fet amb ell i amb missatges de record.
 
L’institut té 141 alumnes matriculats d’educació secundària i entre els projectes educatius, destaquen la participació al programa mSchools, o el projecte Robotseny.
fp
En acabar, Bargalló s’ha traslladat a Blanes on a ha visitat l’Escola Napoleó Soliva, conjuntament amb l’alcalde del municipi, Mario Ros. L’escola és un centre amb 298 alumnes d’infantil i primària, i en el seu projecte educatiu destaca el Projecte de convivència, el Projecte d’escola i família, i Comunitat d’aprenentatge. D’altres activitats que duen a terme són el Taller de Robòtica, l’Art a l’escola, el Cinema en curs o l’Aprenentatge integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (AICLE).
 
Posteriorment, el titular d’Educació ha visitat les instal·lacions del Centre d’Educació Especial Ventijol, una escola amb 95 alumnes d’entre 3 i 16 anys –prorrogables a 18 anys- i 25 docents. El conseller ha afirmat que es millorarà la dotació de personal de suport al centre amb l’objectiu de “continuar donant suport a una escola que fa una feina meravellosa, com tothom sap a la comarca de La Selva”.
 
El darrer centre que el conseller ha visitat a Blanes és l’Institut Serrallarga, un centre d’ESO, batxillerat i cicles de formació professional amb més de 1.000 alumnes matriculats. L’institut és un centre participant al Projecte de Qualitat i Millora Contínua, a l’Erasmus+, i que treballa la robòtica i s’inclou en els centres mSchools.
 
Finalment, per la tarda, el conseller presidirà l’acte de reconeixement als docents que s’han jubilat durant el 2018 a les comarques gironines. Els docents rebran una carta de felicitació del conseller per la seva trajectòria en el món de la docència, així com una peça elaborada pels alumnes del cicle de grau mitjà de Terrisseria de l’Institut de la Bisbal d’Empordà. Per finalitzar, presidirà la presentació del llibre “El gran llibre dels castells”, obra de la diputada del Parlament Raquel Sans.
 
 
8 de febrer de 2019

1  

Imatges

Fotografia Institut Serrallarga

Fotografia Institut Serrallarga 190

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia