Salut

Nursing Now

Salut aposta per la professió infermera i s'adhereix a la campanya "Nursing Now"

query_builder   14 febrer 2019 18:35

event_note Nota de premsa

Salut aposta per la professió infermera i s'adhereix a la campanya "Nursing Now"

La consellera Vergés inaugura la Jornada d'adhesió a la campanya
El Departament de Salut s’adhereix a la campanya “Nursing Now, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional d’Infermers i Infermeres. Es tracta d’una campanya, que s’allargarà fins al 2020, i que té com a objectiu impulsar l’excel·lència i la centralitat de les cures infermeres com a instruments per millorar la salut de la població i disminuir les desigualtats.
 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presidit avui a Barcelona l’acte de signatura de l’adhesió del Departament a la campanya, durant el qual ha recordat que “hi ha evidència científica que aquells sistemes de salut que han sabut articular-se des de la professió infermera han millorat l’estat de salut de la població, en especial, de la més vulnerable socioeconòmicament”.
 
Vergés ha refermat la voluntat del Govern de la Generalitat de Catalunya de desplegar plenament les competències infermeres perquè “tenim molt clar que les infermeres i els infermers són uns dels principals eixos de transformació del sistema de salut de Catalunya”.
 
També ha manifestat que “és necessària una major influència de les infermeres en el disseny de les polítiques de salut; fer-les partícips de les decisions estratègiques perquè liderin el sistema de salut”.
 
El Departament coincideix plenament amb els objectius d’aquesta iniciativa “Nursing Now” que, alhora, concorden amb les propostes d’infermeria en lideratge professional, innovació, influència política, formació i presa de decisions per contribuir a la consecució de la salut universal. A més, el Departament fa una crida a tots els professionals de la infermeria i també a la societat civil a sumar-se i participar en aquesta campanya. Una campanya que compta també amb l’adhesió del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, que representa a més de 50 mil infermers i infermeres del país.
 
Els infermers i les infermeres són l’eix dels sistemes sanitaris i tenen un paper crucial tant en la promoció de la salut com en la prevenció, el tractament i l’atenció d’infermeria, i representen gairebé la meitat del total de treballadors sanitaris de tot el món.
 
Han acompanyat la consellera de Salut a la taula inaugural de la Jornada, la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Núria Cuixart, i la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut, Maria Sardà. L’acte també ha comptat amb la presència destacada de la doctora en psicologia Barbara Stilwell, directora executiva de la campanya “Global Nursing Now”, que ha pronunciat la conferència “Why nurses? Why now? (Per què infermeres? Per què ara?)”.
 
“Nursing Now”
La campanya “Nursing Now va ser fundada per infermers i infermeres i altres experts de l’àmbit de la salut a partir dels resultats de l’informe Triple Impact de 2016, elaborat pel Grup Parlamentari sobre Salut Mundial que componen tots el partits del Regne Unit i que copresideix lord Nigel Crisp, qui també copresideix la Junta de “Nursing Now.
 
Entre els seus objectius, s’espera que el 2020 hi hagi més inversió per millorar l’educació, el desenvolupament professional, les normes, la regulació i les condicions de treball per als infermers i infermeres, així com també una més gran i millor difusió de les pràctiques efectives i innovadores en infermeria.

1  

Imatges

Foto1: La consellera Vergés inaugura l'acte d'adhesió a la campanya "Nursing Now"

Foto1: La consellera Vergés inaugura l'acte d'adhesió a la campanya "Nursing Now" 4613

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia