Direcció General de Comunicació

Consellera Artadi

Artadi: "Sense les nostres entitats, sense el Consell Nacional de les Dones de Catalunya viuríem en una societat més injusta, més desigual i més immoral"

query_builder   14 febrer 2019 20:46

event_note Nota de premsa

Artadi: "Sense les nostres entitats, sense el Consell Nacional de les Dones de Catalunya viuríem en una societat més injusta, més desigual i més immoral"

  • La consellera de la Presidència ha presidit el 30è aniversari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya
  • El Consell integra representants de prop de 400 entitats que treballen en favor de la igualtat efectiva de dones i homes
 
Consellera Artadi
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, acompanyada de la presidenta del Consell Nacional de les Dones i de l'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha presidit l'acte de commemoració del 30è aniversari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya(CNDC).
 
Artadi ha destacat que el CNDC “està consolidat com un òrgan de referència, on estan representades unes 400 entitats, en defensa dels valors, dels drets i de les aspiracions de les dones”. En aquest sentit, ha assegurat que “sense les nostres entitats, sense el CNDC viuríem en una societat més injusta, més desigual i més immoral. Per tant, el vostre compromís i la vostra lluita, realment, ens han portat fins aquí”.
 
La consellera de la Presidència ha instat “mirar al futur i afrontar els reptes nous per aconseguir millores en aquest Consell Nacional de les Dones de Catalunya. Millores en la seva participació, agilització i calendarització política, que ha de ser l'epicentre de la feina que es faci el CNDC”. D’aquesta manera, Artadi ha assegurat que es podran introduir les polítiques i les iniciatives que sorgeixen des de les entitats i amb les entitats”.  “Aquesta és la veritable col·laboració publico-privada. La veritable col·laboració de les institucions amb la societat civil”, ha insistit.
 
Per altra banda, la presidenta del CNDC i de l’ICD ha reconegut i agraït la tasca realitzada per les entitats i ha subratllat que les dones del nostre país hem de reivindicar encara avui en dia els nostres drets i llibertats que permanentment son vulnerats”. I, al respecte, ha afegit que “hem de fer-ho juntes, això ens ha de fer més fortes perquè aquest Consell ens ajudi a construir un mon mes just on els dret els drets de les dones siguin inqüestionables”.
 
L’acte ha comptat amb l’activista i metgessa argentina Mabel Bianco, experta en participació política de les dones, violència masclista, i drets sexuals i reproductius de les dones qui ha impartit una conferència. Seguidament s’ha celebrat una taula rodona amb representants destacades de les entitats que han format part d’aquest òrgan on s’han fixat els reptes del moviment d’entitats de dones. Hi han participat les activistes Magda Oranich, Dolors Costa, Rosa Maria Garriga, Remei Sipi, Antònia Llauradó i Montse Pineda.
 
El CNDC és l'òrgan de participació i consulta de l’ICD que integra representants de prop de 400 entitats que treballen en programes en favor de la igualtat efectiva de dones i homes per a les qüestions vinculades al Pla del Govern en els àmbits polític, social, cultural, econòmic i educatiu. Des l’any 1999 és un òrgan amb estatus jurídic consultiu a Nacions Unides i participa en les sessions anuals de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) on analitza actualment la implementació de l’Agenda 2030 per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb una mirada de gènere en totes les polítiques públiques.
 
El CNDC, creat juntament amb l’ICD amb la Llei 11/1989, promou la participació i l'associacionisme de les dones i incentiva el treball en xarxa, fa propostes a l’ICD i emet informes. Les seves aportacions s’articulen a través dels següents grups de treball:
  1. Dones amb Discapacitats
  2. Dones Grans
  3. Dones, Empresa i Economia
  4. Dones Migrades i Refugiades
  5. ODS i Agenda 2030
  6. Participació Internacional
  7. Salut
  8. Violències masclistes
  9. Nou decret de funcionament
 

4  

Imatges

Intervenció de la consella Artadi

Intervenció de la consella Artadi 106

Intervenció de la consella Artadi (II)

Intervenció de la consella Artadi (II) 253

Intervenció de Núria Balada, president de l'ICD

Intervenció de Núria Balada, president de l'ICD 129

Pla general acte 30è aniversari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya

Pla general acte 30è aniversari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya 242

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia