Salut

Govern

La consellera Alba Vergés inaugura la nova sala de rehabilitació de l'Hospital de Figueres

query_builder   15 febrer 2019 13:10

event_note Nota de premsa

La consellera Alba Vergés inaugura la nova sala de rehabilitació de l'Hospital de Figueres

  • És un nou equipament de 642 metres quadrats, que permetrà doblar els espais del centre dedicats a la rehabilitació
La consellera de Salut, en la seva visita a la nova sala de rehabilitació de l'Hospital de Figueres.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha inaugurat aquest matí la nova sala de rehabilitació de l’Hospital de Figueres, que permetrà doblar l’espai del centre dedicat a aquest àmbit. “El sector de salut ha patit molt durant l’època de la crisi econòmica i tot eren males notícies. Però aquesta època ja s’ha acabat; ara en comencem una de nova i aquest nou servei de Figueres n’és un referent”, ha indicat Vergés, que ha estat acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila; el gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras; el president del patronat de la Fundació Salut Empordà i alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, i el director gerent, Martí Masferrer.
 
Fins ara el centre alt-empordanès tenia una sola sala de rehabilitació de 400 metres quadrats que es trobava al Centre Sociosanitari Bernat Jaume i que donava servei tant als pacients ingressats com als externs. Aquestes noves instal·lacions, de 642 metres quadrats i situades a l’edifici est de l’hospital, permetran descongestionar el centre sociosanitari i també ajudaran el reduir temps d’espera dels pacients per poder accedir al servei. La inversió ha estat de 826.000 euros i la sala estarà dedicada als pacients externs (els que estan ingressats continuaran anant al Bernat Jaume). El passat mes de juliol la consellera ja va poder visitar aquestes obres, que avui ha inaugurat.
 
Actualment, la unitat de rehabilitació del centre hospitalari compta amb amb un equip multidisciplinar de 20 professionals: 14 fisioterapeutes, 3 metges rehabilitadors, 2 terapeutes ocupacionals i un logopeda. L’any 2018 es van realitzar 40.000 sessions de rehabilitació, atenent prop de 5.000 usuaris procedents de tota la comarca de l’Alt Empordà.
 
Després de Figueres, la consellera s’ha desplaçat fins a Torroella de Montgrí, on ha visitat l’Ajuntament i el Centre d’Atenció Primària.

4  

Imatges

Foto1

Foto1 2814

Foto2

Foto2 1568

Foto3

Foto3 1975

Foto4

Foto4 1744

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia