Ferrocarrils

MWC

FGC connectarà Pl. Espanya i Europa | Fira en sis minuts durant el MWC

query_builder   19 febrer 2019 12:17

event_note Nota de premsa

FGC connectarà Pl. Espanya i Europa | Fira en sis minuts durant el MWC

  • FGC serà el transport de referència per arribar al congrés, enllaçant els dos recintes firals en sis minuts de trajecte i tres parades
  • Ferrocarrils incrementarà les circulacions de trens i doblarà la capacitat dels combois per absorbir la demana generada pel congrés
MWC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya serà un any més el mitjà de transport de referència per connectar els recintes firals de Plaça Espanya i de Fira Gran Via a L’Hospitalet de Llobregat durant la nova edició del Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 25 al 28 de febrer.
 
El Metro del Baix Llobregat, que uneix els dos punts neuràlgics del congrés en només sis minuts de trajecte i amb tres estacions, es convertirà aquests quatre dies en una fast line, la via més directa per arribar al centre de Barcelona. Tenint en compte que tots els trens que surten de Pl. Espanya s’aturen a l’estació d’Europa | Fira, l’operatiu de reforç que ha dissenyat FGC consistirà principalment en:
 
  • Incrementar les circulacions de trens a la línia L8 (Molí Nou Ciutat Cooperativa) en 30 circulacions diàries.
  • Doblar la capacitat de la resta de combois, passant dels tres als sis cotxes.
  • Redissenyar la mobilitat als vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira per absorbir aquesta demanda.
  • Reforçar l’atenció al client amb més personal, senyalització, megafonia específica i xarxes socials.
 
Aquest dispositiu està enfocat a donar el millor servei possible i a facilitar la mobilitat dels congressistes i dels clients habituals de la línia Llobregat-Anoia, dissenyat per mantenir la màxima capacitat als trens amb 8.000 persones/hora. Tenint en compte les previsions d’assistència de congressistes fetes per Fira de Barcelona i GSMA, amb aquest operatiu de reforç es donarà servei al màxim nombre de clients, garantint en tot moment la fluïdesa, la seguretat i el confort dels usuaris.
 
A més, FGC ha establert diferents plans de contingència a les estacions, coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona. Aquests plans contemplen els diferents escenaris i actuacions necessàries per fer front a les diverses incidències de mobilitat i seguretat que puguin sorgir. En aquest sentit, el dispositiu a les estacions comptarà amb equips mixtos de personal propi d’FGC, dirigint les operacions, i d’efectius personals d’atenció als congressistes, depenents de la pròpia organització del GSMA.
 
Com en edicions anteriors, es preveu que siguin molts els congressistes que escolliran FGC per fer el trajecte d’anada i tornada entre les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira. A l’última edició, l’any 2018, el congrés va incrementar el moviment de viatgers entre les dues estacions en un 116% arribant a transportar 179.390 viatgers durant els quatre dies.

1  

Imatges

Esquema MWC

Esquema MWC 768

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 248