Educació

RdP Treball

La Generalitat impulsa una acreditació professional que reconeix les llengües de la immigració

query_builder   25 febrer 2019 14:48

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa una acreditació professional que reconeix les llengües de la immigració

  • Es tracta d’una convocatòria d’acreditació de les competències professionals en comunicació i idiomes que reconeix les llengües de la immigració en l’àmbit laboral

 

  • Aquesta iniciativa pionera, que posa en valor la diversitat i el bagatge de les persones nouvingudes, beneficiarà tant les persones treballadores migrades com les empreses
RdP Treball
L’Institut Català de les Qualificacions Professionals del Departament d’Educació i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han presentat la nova línia d’acreditació professional, que reconeix les llengües de la immigració com un actiu, tant per la cerca de feina com per la millora de l’ocupabilitat. Es tracta d’una iniciativa pionera que vol acreditar el coneixement de llengües estratègiques per alguns sectors de treball, com el turisme o el comerç internacional.
 
Tal com ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, durant l’acte de presentació a representants d’entitats de l’àmbit de les migracions, “quan diem que la diversitat és riquesa ens referim a això: a Catalunya parlem més de 300 llengües i això és molt útil en una societat global com la que vivim”. El conseller ha destacat que ”la realitat migratòria ens permet tenir un munt de gent que pot atendre al nostre país a gairebé els parlants de tot el món. Un potencial que volem acreditar en benefici de les persones treballadores migrades, però també de les empreses catalanes que se’n poden beneficiar”.
 
En aquesta primera convocatòria s’acreditarà el coneixement de l’alemany, l’amazic, l’anglès, l’àrab, el danès, el francès, l’italià, el portuguès, el rus i el xinès, llengües que revaloritzaran el currículum de les persones que han treballat en sectors professionals com la gestió administrativa, l’assessorament a serveis financers, el comerç internacional, la restauració o activitats turístiques.
 
Les persones que vulguin acreditar els seus coneixements i competències en llengües estrangeres han de disposar de NIE o NIF, tenir 20 anys o més i experiència laboral o formació acreditada en un dels sectors professionals. Al finalitzar el procés d’acreditació, d’uns 6 mesos de durada, obtindran un document oficial que els permetrà convalidar les assignatures de llengües estrangeres en el cas d’ampliar estudis, així com millorar el seu currículum vitae.
 
Durant la presentació de la iniciativa, han acompanyat el conseller la directora de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals, Núria Pi, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós.
 
Reconeixement de titulacions universitàries

Un altre servei adreçat a les persones d’origen estranger que viuen a Catalunya i volen millorar el seu currículum és el Servei d’Acompanyament al Reconeixement Universitari, que des de l’any 2010 impulsa la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. En aquest temps s’han conclòs prop de 1.054 expedients favorables a l’homologació de la titulació universitària, que han permès exercir o col·legiar-se a les persones que havien sol·licitat el reconeixement dels seus estudis.
 
El perfil més habitual de les persones que sol·liciten el reconeixement universitari són les dones d’entre 30 i 44 anys, procedents d’Amèrica Llatina i titulades en ciències socials, que busquen feina.
 
 
25 de febrer de 2019
 

1  

Imatges

RdP Qualificacions Treball

RdP Qualificacions Treball 87

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia