Salut

Govern

President Torra: "Estem compromesos a liderar des de Catalunya la nova revolució tecnològica del 5G"

query_builder   25 febrer 2019 15:02

event_note Nota de premsa

President Torra: "Estem compromesos a liderar des de Catalunya la nova revolució tecnològica del 5G"

  • El cap de l’Executiu ha participat en la inauguració del Mobile World Congress, on ha visitat els estands de Seat i Huawei, entre d’altres
  • Acompanyat dels consellers Puigneró i Vergés, ha presidit la presentació oficial del pilot d’ambulància connectada 5G a l’estand de la Generalitat dins el MWC
  • El conseller Puigneró ha anunciat que l’Executiu aprovarà avui l’estratègia 5G de Catalunya i un acord amb Occitània per desplegar el corredor  del Mediterrani 5G amb vehicles autònoms
_
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assistit aquest matí a la inauguració oficial del Mobile World Congress (MWC), acompanyat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i dels consellers de la Presidència, Elsa Artadi; de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.
 
En el recorregut a la Fira, el president Torra ha visitat, entre d’altres, l’estand de Seat, on s’ha reunit amb el president de l’empresa, Luca de Meo, que li ha ensenyat el nou Seat Minimó, un cotxe 100% elèctric que el grup ha presentat en aquest MWC com a la seva aposta per millorar la mobilitat urbana. També s’ha trobat amb el CEO de Huawei, Richard Yu, que li ha explicat les novetats de la marca
 
Després de visitar diferents estands de la fira, el cap de l’Executiu, juntament amb el conseller Puigneró i de la consellera de Salut, Alba Vergés, ha presidit la presentació oficial de l’ambulància connectada 5G del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) en el marc del MWC. Amb aquest pilot, el Govern vol mostrar la seva aposta per aquesta tecnologia disruptiva com a motor de canvi i progrés econòmic i social que impactarà de manera directa en àmbits crítics com la salut, la mobilitat, la seguretat o la logística.
 
“Amb el MWC, Catalunya és durant uns dies la capital del món, però seguirem treballant perquè, tal i com vam ser capdavanters en la revolució industrial al segle XIX, aquest segle XXI volem liderar també la nova revolució digital que s’acosta i en la qual estem absolutament involucrats”, ha destacat Torra.
 
El conseller Puigneró ha explicat que aquesta ambulància connectada “és un exemple de l’estratègia 5G de Catalunya de que avui aprovarà el Govern”. “Hem estat capital mundial del mòbil i ara volem ser capital mundial del 5G”, ha afegit, i ha avançat que la nova estratègia del Govern, “a més de l’àmbit de la salut, volem que impulsi també el cotxe connectat i autònom, el cotxe del futur”. En aquest sentit, ha avançat que el Govern de Catalunya ha arribat a un acord amb Occitània per desplegar el corredor 5G del Mediterrani que serà, ha explicat, “el banc de proves més important del sud d’Europa per aquest vehicle autònom i connectat”.
 
Quim Torra ha qualificat com “un primer pas importantíssim” l’estratègia 5G, que, ha dit, servirà per “desestacionalitzar el MWC”. “Que Catalunya sigui capaç, com una de les zones més atractives per invertir al sud d’Europa, de convertir-se en un país que cada dia treballa per ser líder en el món de la digitalització”, ha remarcat el president.
 
El projecte pilot d’ambulància connectada 5G
L’ambulància connectada 5G que s’ha presentat avui en primícia és el pilot de cas d´ús en entorn real amb tecnologia 5G que el Govern mostra com a punta de llança d’aquesta estratègia en el marc del MWC.
 
En l’acte, la consellera Vergés ha apuntat que la tecnologia 5G “ens ajudarà a tenir una connexió sense talls i molt més ràpida”. “Posem la tecnologia al servei de la gent”, ha destacat, ja que, des de l’ambulància, “podrem fer un millor diagnòstic del pacient, aconseguir un tractament més ràpid i salvar vides”.
 
La demostració ha consistit en una simulació teatralitzada del cas d’ús d’atenció sanitària a un pacient afectat d’un pneumotòrax dins d’una ambulància connectada 5G del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM). El pilot presentat al MWC disposa d’un enllaç 5G de Vodafone que ha permès la comunicació en remot, amb una comunicació dedicada, amb retard mínim i amb vídeo d’alta definició, entre els tècnics d’emergències que atenien el ‘pacient’ en el prototip d’ambulància connectada ubicat a l’estand de la Generalitat i un metge especialista del SEM situat en un altre entorn que ha pogut així col·laborar en la resolució d’aquesta emergència crítica.
 
Aquesta demostració s’anirà repetint a l’estand Catalonia de la Generalitat al llarg dels quatre dies del congrés.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia