Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern crea la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària

query_builder   25 febrer 2019 20:46

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària

·       Coordinarà les polítiques públiques de la Generalitat relacionades amb la implementació de la Reforma Horària i la seva incidència en l’organització i l’ús del temps de la vida quotidiana
·       Proposarà al Govern el Pla de Transició per a la Reforma Horària cap a l’Objectiu 2025, entre altres funcions
·       Amb aquesta Comissió, el Govern segueix implementant l’estructura de governança acordada en el marc del Pacte per a la Reforma Horària
El Govern ha aprovat crear la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària, adscrita al Departament de la Presidència, que coordinarà les polítiques públiques de la Generalitat relacionades amb la implementació de la Reforma Horària i la seva incidència en l’organització i l’ús del temps de la vida quotidiana.
 
Amb la creació d’aquesta Comissió, el Govern segueix implementant l’estructura de governança acordada en el marc del Pacte per a la Reforma Horària, signat el juliol de 2017 per més d’un centenar d’organitzacions i institucions.
 
La voluntat del Govern és concretar les accions derivades del Pacte per  a la Reforma Horària a través del pla de transició per a la Reforma Horària cap a l’Objectiu 2025, a través del diàleg amb les entitats i institucions signatàries del pacte.
 
La Comissió tindrà les funcions següents:
 
a)    Coordinar l'actuació dels departaments de la Generalitat en l’àmbit de les polítiques de racionalització i nous usos del temps.
b)    Proposar la priorització anual de les polítiques d’usos del temps.
c)    Impulsar i coordinar els programes operatius sectorials.
d)    Proposar al Govern l’aprovació del Pla de Transició per a la Reforma Horària cap a l’Objectiu 2025 i la resta de plans i programes vinculats amb la millora dels horaris.
e)    Conèixer i valorar els informes i avaluacions dels departaments de l’Administració de la Generalitat, de polítiques d'usos del temps i racionalització dels horaris.
f)     Proposar a l’Oficina per a la Reforma Horària mesures normatives necessàries per fomentar la racionalització dels horaris.
g)    Conèixer les actuacions, propostes, informes i conclusions que li sotmetin les comissions de treball.
h)    Qualsevol altra funció encomanada pel Govern.
Composició de la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària
 
Estarà formada per una comissió plenària integrada pel titular del departament al qual està adscrita l’Oficina per a la Reforma Horària; per les persones titulars de les secretaries generals de tots els departaments de l’Administració de la Generalitat; per la persona responsable de l’Oficina per a la Reforma Horària, i per una persona funcionària. Aquest ple es reunirà, com a mínim, un cop cada sis mesos.
 
Del ple en dependran comissions de treball, que estaran relacionades inicialment amb les Taules Quadrangulars, previstes al Pacte per a la Reforma Horària. Les comissions de treball elaboraran i presentaran al ple mesures per assolir els objectius de la Comissió.
 
La creació d’aquesta Comissió no comporta cap increment de la despesa pública pressupostada.

 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia