Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern invertirà 32 milions d'euros aquest any per erradicar les violències masclistes

query_builder   25 febrer 2019 20:48

event_note Nota de premsa

El Govern invertirà 32 milions d'euros aquest any per erradicar les violències masclistes

  • El II Programa d’Intervenció Integral contra les Violències Masclistes 2019-2022 posarà en marxa prop de 100 actuacions per avançar al més ràpidament possible en l’erradicació de totes les formes de violències masclistes, donant així compliment a una de les prioritats del Govern
El Govern ha donat llum verda a la inversió aquest any de 32 milions d’euros per a les mesures per a l’erradicació de les violències masclistes incloses en el II Programa d’Intervenció Integral contra les Violències Masclistes 2019-2022.
 
Aquest programa, coordinat per l’Institut Català de les Dones, és l’Eix d’Acció 3 del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere, en procés d’aprovació. El II Programa d’Intervenció Integral és l’instrument que centralitza totes les polítiques públiques del Govern en aquest àmbit, incorpora totes les propostes efectuades en els estudis d’avaluació dels darrers tres anys encarregats per l’Institut Català de les Dones, i també les moltes aportacions recollides en el procés de participació que ha comptat amb molts organismes i entitats especialitzades, i especialment del Consell Nacional de Dones de Catalunya.
 
El Programa posarà en marxa prop de 100 actuacions per avançar al més ràpidament possible en l’erradicació de totes les formes de violències masclistes, donant així compliment a una de les prioritats del Govern. Les actuacions s’agrupen en els següents sis objectius estratègics:
 
1.    Fomentar la incorporació d’estratègies de prevenció des dels recursos de la xarxa i des del treball dels circuits.
2.    Millorar la detecció i identificació de situacions de risc i d'existència de violència masclista.
3.    Desplegar, ampliar i millorar la Xarxa d'Atenció i Recuperació Integral per a totes les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents.
4.    Millorar l'atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial.
5.    Promoure la capacitació de les professionals, la creació d’eines de suport i la recerca en violència masclista.
6.    Optimitzar els mecanismes de coordinació i treball en xarxa de la Xarxa d'Atenció Integral de Violència Masclista.
 
Enguany, el Govern dedicarà  esforços especials per incrementar: 
 
·         Els serveis de la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a les dones en situació de violència masclista: acolliment d’urgència, serveis d’intervenció especialitzada, punts de trobada, places de curta estada, serveis d’informació i atenció a les dones, etc. I també els recursos d’habitatge.
·         La formació de professionals: de la xarxa, de l’àmbit de la justícia, de serveis socials, de seguretat, etc.
·         La prevenció i l’atenció entre el jovent.
 
I per a la creació i desenvolupament de:
 
·         Plans i protocols d’abordatge de les violències sexuals.
·         Punts de referència territorials d’atenció integral en l’àmbit de la salut.
·         Sensibilització i formació en la comunitat educativa.
 
El pressupost 2019 previst per desenvolupar les actuacions planejades en aquest programa, de 32 milions d’euros, no inclou altres partides com l’adquisició d’habitatges destinats a dones en situació de violències masclistes. Per tant, la xifra global que el Govern destina eradicar les violències masclistes serà més elevada, xifra que podrem concretar en unes setmanes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia