Educació

YOMO

Educació aposta per impulsar entre l'alumnat els estudis professionals STEAM i la ciència al festival YoMo

query_builder   27 febrer 2019 12:54

event_note Nota de premsa

Educació aposta per impulsar entre l'alumnat els estudis professionals STEAM i la ciència al festival YoMo

 
  • Ho fa a través de l’activitat “Il·lumina el teu futur”, orientada a promoure l’autoconeixement dels alumnes per arribar a quines són les professions associades a la seva personalitat, talent i interessos
 
  • El Departament també organitza avui  la conferència “Tot l’univers comença per un sol bloc”, una activitat interactiva per ajudar als joves a descobrir el seu futur professional
 
  • El Yomo, que en la seva tercera edició preveu rebre 22.000 escolars, compta amb més de 100 tallers, conferències i activitats interactives
 
YOMO
El Departament d’Educació serà present a la tercera edició del festival YoMo amb l’objectiu d’impulsar les vocacions STEAM entre els alumnes catalans, és a dir, les ciències, la tecnologia i les matemàtiques i també el foment de la creativitat mitjançant l’art i el disseny. Enguany Educació, que compta amb un espai propi, presenta com a novetat l’activitat “Il·lumina el teu futur”, orientada a promoure l’autoconeixement dels alumnes per arribar a quines són les professions associades a la seva personalitat,  talent i interessos. A més, el Departament oferirà avui la conferència “Tot l’univers comença per un sol bloc”, una activitat interactiva per descobrir el futur professional.
 
El festival YoMo, organitzat pel Mobile World Congress amb la col·laboració del Departament d’Educació, té lloc fins divendres 1 de març a la Farga de L’Hospitalet. En aquests dies, YoMo rebrà més de 22.000 escolars de Catalunya i Espanya i oferirà més de 100 tallers, conferències i activitats interactives. Els alumnes podran experimentar la ciència i la tecnologia en un recinte de 13.000 m2, on no només es divertiran, sinó on també descobriran una àmplia gamma de continguts en totes les àrees relacionades amb les disciplines STEAM.
 
“Il·lumina el teu futur”
 
El Departament, a través de l’activitat “Il·lumina el teu futur” té com a objectiu difondre els estudis professionals STEAM i treballar la ciència de manera divertida, amb la voluntat de generar emoció amb l’art, les ciències i l’enginyeria, i integrar la tecnologia en un context d’ensenyament-aprenentatge. L’activitat, que es treballarà amb grups de quatre, està orientada a promoure l’autoconeixement dels alumnes a través del qual es plantejaran quines són les professions associades a la seva personalitat,  talent i interessos.
 
Entre tots els integrants del grup triaran el talent que més els identifica, una icona que representi un objectiu de desenvolupament sostenible i uns estudis. Amb aquests conceptes materialitzats en imatges fluorescents es podran fer una foto de grup i emportar-se-la de record. Les fotografies, que es faran amb llum negra dins d’una una cambra fosca les faran els alumnes del cicle d’Imatge i So de l’Institut Verge de la Mercè de Barcelona. Finalment, l’activitat es tancarà amb l’explicació del fenomen.
 
Educació també participa avui al Yomo amb una conferència sota el títol de “Tot l’univers comença per un sol bloc”. Es tracta d’una activitat interactiva per descobrir el futur professional construint-lo bloc a bloc.
 
 
27 de febrer de 2019

1  

Imatges

YOMO

YOMO 96

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia