Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   20 abril 2010 11:11

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Més ajuts per municipis afectats per les nevades
 
El Govern ha acordat incloure diversos municipis com a possibles beneficiaris de les mesures urgents per a pal·liar els danys ocasionats per les nevades del 8 de març de 2010, aprovades el 23 de març passat.
 
Pel que fa a les subvencions als ens locals per a la realització de Plans d’ocupació per a la neteja de boscos i zones arbrades, així com també la recuperació de camins i lleres, i a les subvencions extraordinàries dirigides als titulars dels terrenys forestals per poder netejar els boscos afectats, s'ha inclòs com a possibles beneficiaris d'aquestes mesures els municipis següents: Les, Es Bòrdes, Canejan, Pont d'Armentera, Guixers, Castellar de la Ribera, Tivissa, Arnes i Pinell de Solsonès.

D'altra banda, els ajuntaments de Masarac, Viladrau, Castelló d’Empúries, Pont de Molins, Santa Susanna, Sant Martí de Llémena, Esponellà, La Selva de Mar, Dosrius, Sant Iscle de Vallalta, Pont d’Armentera, Fortià, Arenys de Munt i Pontós rebran ajuts per al pagament de despeses extraordinàries generades per les nevades.

 
 
 
9,9 milions d’euros a la construcció d’una residència a Barcelona
 
El Govern ha aprovat destinar 9,9 milions d’euros a la construcció d’una residència i un centre de dia per a gent gran a Barcelona. El centre s’ubicarà en el solar de l’antiga fàbrica Alchemika i forma part del conveni de col·laboració que el Govern va signar amb l’Ajuntament de Barcelona per tal de crear a la ciutat nous equipaments de serveis socials.
 
L’equipament tindrà 98 places residencials i 28 diürnes. L’edifici es desenvoluparà en soterrani, planta baixa i sis plantes. A la planta baixa s’ubicaran les oficines de gestió del centre , la cuina i la bugaderia. A la primera planta s’hi instal·laran els serveis d’atenció mèdica, fisioteràpia, podologia, perruqueria, psicòleg i assistència social. Les cinc plantes superiors acullen les habitacions per a les persones usuàries.
 
 
Estatuts de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui els estatuts de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya, la Institució CERCA. La Generalitat en serà un dels patrons i ocuparà la presidència del patronat a través del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
 
La Institució CERCA donarà suport als centres de recerca de la Generalitat, inclosos actualment en el programa CERCA, i en fomentarà la projecció corporativa, institucional i científica, de manera que puguin incrementar i consolidar posicions de lideratge internacional. A més, vol implementar les polítiques adreçades a aquests centres, així com a altres estructures de recerca. Segons els estatuts que s’han aprovat avui, la Fundació Institució CERCA té les finalitats següents:
 
  • Desenvolupar activitats complementàries de les polítiques públiques de la Generalitat en matèria de centres de recerca, per contribuir a la seva implementació i al millor compliment dels objectius i esdevenir també un instrument de suport a l’Administració de la Generalitat en temes de recerca, desenvolupament i innovació.
  • Treballar a favor de l’excel·lència de les activitats que desenvolupen els centres de recerca de la Generalitat i, en especial, de les seves activitats de recerca, desenvolupament científic i transferència del coneixement;
  • Contribuir a l’impuls i a la coordinació dels centres de recerca de Catalunya, així com col·laborar amb els agents d’execució de la recerca que desenvolupen funcions a Catalunya.
 
Amb la creació d’aquesta fundació es dóna compliment al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), que recull, entre els seus principals compromisos, la creació de l’agència de centres de recerca de Catalunya amb la finalitat de respondre a les necessitats específiques i singulars que representa el desenvolupament, el seguiment i el finançament estructural dels centres de recerca catalans.
 
El Govern promou la Fundació Institució de Centres de Recerca de Catalunya amb la voluntat que esdevingui un potent instrument que permeti visualitzar i optimitzar la xarxa que conformen els centres inclosos al programa CERCA, facilitar la implementació de les millors pràctiques que es duen a terme arreu del món en la gestió de la recerca, i treballar per l’excel·lència en R+D+I del sistema.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia