Servei Català de Trànsit

govern

Per Carnestoltes, no tot s'hi val: conduint, ni alcohol ni drogues!

query_builder   28 febrer 2019 17:12

event_note Nota de premsa

Per Carnestoltes, no tot s'hi val: conduint, ni alcohol ni drogues!

•    Coincidint amb la celebració del Carnestoltes, el Servei Català de Trànsit coordina una nova campanya preventiva de controls policials i insisteix en què l’única taxa segura és la 0,0%
 
Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals prioritzen des d’avui dijous 28 de febrer i fins al dimecres 6 de març una campanya preventiva de controls de drogo alcoholèmia a carretera i zones urbanes.  
 
Aquests controls policials intensius, que es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, serviran per a detectar conductors que condueixin sota els efectes de l’alcohol i les drogues i també per a conscienciar la ciutadania. 
 
En concret, els Mossos d’Esquadra tenen previst realitzar 573 controls de drogues i alcohol a la xarxa viària catalana, per tal de:
 
·         Reduir el nombre de morts i de ferits greus en accident de trànsit.
·         Garantir la seguretat en la mobilitat de les persones.
·         Prevenir el nombre d’accidents de trànsit on l’alcohol i/o les drogues, poden estar presents en el moment del sinistre.
·         Conscienciar als conductors sobre les conseqüències negatives dels accidents, informant de la afectació d’aquests consums.
·         Augmentar la percepció de control sobre aquesta obligació normativa i interceptar i retirar de les carreteres el major nombre de conductors amb alcoholèmia/drogues positius.
 
D’altra banda, les policies locals del territori també reforçaran durant els dies de celebració del Carnestoltes, els seus controls de drogo alcoholèmia.
 
L’any 2018 es van denunciar més de 2.000 conductors per positiu en alcoholèmia i prop de 800 per consum d’estupefaents
 
 
 0,0%, l’única taxa segura
 
El Servei Català de Trànsit recorda que l’única taxa d’alcohol segura és 0,0% i que el consum d’aquesta substància pot incrementar el risc de patir un accident de trànsit. Sobretot tenint en compte els principals efectes de l’alcohol, com ara el fet de tenir reaccions i moviments més lents; problemes de percepció, atenció, control i coordinació, que fan que sigui més difícil concentrar-se i que no hi vegis d’una manera nítida i clara; i també un increment de la somnolència.
 
D’altra banda, el consum d’estupefaents també altera les condicions físiques i psíquiques comportant un risc greu per a la seguretat dels usuaris. Hi ha diferents efectes de les drogues en la conducció depenent del tipus que es consumeix. Per exemple, la marihuana o cànnabis pot retardar el temps de reacció, deteriorar les facultats per valorar el temps i la distància i disminuir la coordinació motora; els conductors que han consumit cocaïna o la metamfetamina poden ser agressius i imprudents; certs tipus de sedants, els anomenats benzodiazepines, poden provocar marejos i son; etc.   
 
Per acabar, convé recordar que circular amb una taxa d’alcohol superior a la permesa comporta unes sancions administratives i també poden ser penals. Tampoc es pot circular amb un vehicle amb presència de drogues a l’organisme. A més, la negativa a sotmetre’s a les proves policials de consum d’alcohol o drogues es considera delicte. 
 
 
MESURES ESPECIALS
 
A més, amb motiu de les celebracions de Carnestoltes, l’SCT, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, adoptarà un seguit de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit:
 
GI-662
 
Pel que fa al Carnaval de Platja d’Aro s’habilitaran dues mesures especials, a la GI-662 (tram S’Agaró-Castell-Platja d’Aro) i a la C-31 (tram de la rotonda de la Nàutica). El dissabte 2 de març, a partir de les 15.00 h, es tallarà el carril dret de la rotonda del punt quilomètric 3,800 (rotonda de les Ovelles) per facilitar la incorporació dels vehicles que provenen de la carretera C-31. D’altra banda, s’invertirà la prioritat de la rotonda de la GI-662 amb la GI-666 (rotonda de la Nàutica) per facilitar l’entrada i la distribució del trànsit a la població de Platja d’Aro.  
 
C-31
 
A partir de les 18.00 h del mateix dissabte 2 de març, s’adoptaran altres mesures per facilitar la sortida dels vehicles que provenen de la població de Platja d’Aro, per la carretera GI-662 (sortida pel carril dret de la rotonda), com també per la carretera GI-666 (sortida pel carril esquerre de la rotonda) per poder continuar per la carretera GI-662 fins a la rotonda de les Ovelles. D’altra banda, també es tallarà el carril dret de la rotonda del punt quilomètric 3,800 de la GI-662 (rotonda de les Ovelles) per facilitar la incorporació dels vehicles que provenen de la carretera GI-662 (rotonda de la Nàutica).
 
C-32
 
Amb motiu del Carnaval de Sitges, dissabte, 2, diumenge, 3, i també dimarts 5 de març, (des de les 19.00 fins a les 24.00 h aproximadament), es tallarà al trànsit la sortida 30 (Sitges Centre) de la C-32/Autopista del Garraf en sentit sud. Així, per accedir al municipi de Sitges s’haurà d’agafar la sortida anterior de l’autopista, la número 31, senyalitzada com a Sitges Nord, o bé les posteriors, la sortida número 26, indicada com a Vilanova i la Geltrú, i la 28 Sant Pere de Ribes en sentit sud.

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 84

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia