Salut

_

La consellera Vergés anuncia que es finançaran els implants coclears bilaterals en els casos d'hipoacúsia severa o profunda en nens

query_builder   28 febrer 2019 18:47

event_note Nota de premsa

La consellera Vergés anuncia que es finançaran els implants coclears bilaterals en els casos d'hipoacúsia severa o profunda en nens

  • Fins ara només es finançava un dels implants i els implants bilaterals només s’afegien en casos molt específics
  • Cada any neixen al voltant d’uns 60 infants amb hipoacúsia severa o profunda i la majoria es podran beneficiar d’aquest tipus d’implants
La consellera, reunida al Parlament amb el grup de mares i pares d'infants amb hipoacúsia severa o profunda
La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha reunit aquesta tarda amb pares i mares d'infants amb hipoacúsia severa o profunda i els ha anunciat l’ampliació dels criteris d’inclusió dels implants coclears. A partir d’aquest any es finançaran els implants coclears bilaterals en els casos d’hipoacúsia severa o profunda en nens, prioritzant els casos que provenen del cribratge d’hipoacúcia infantil i que són menors de 2 anys. Els implants coclears bilaterals possibiliten una millora de la  qualitat del so i discernir de manera més clara la seva procedència. Fins ara el Servei Català de la Salut (CatSalut) només finançava un dels implants i els implants bilaterals només s’afegien en casos molt específics.
 
Els implants coclears són un aparell electrònic d'adaptació quirúrgica que transforma els senyals acústics en senyals elèctrics, els quals estimulen el nervi auditiu. Està format per uns components interns que es col·loquen mitjançant la cirurgia (receptor-estimulador i elèctrodes) i un processador extern que s'adapta aproximadament un mes després de la cirurgia i que és programat individualment per un expert en activació i programació clínica.
 
La majoria de les hipoacúsies infantils són presents en el primer any de vida i, d’aquestes, entre el 35 i el 50% són congènites. A Catalunya cada any neixen al voltant d’uns 60 infants amb hipoacúsia severa o profunda i molts d’aquests es podran beneficiar d’aquest tipus d’implants coclears.

La hipoacúsia és el dèficit sensorial més freqüent i, si afecta nadons i infants, pot tenir repercussions importants en el seu desenvolupament global (intel·lectual, emocional, motor, del llenguatge i social).
 
Per això, a Catalunya es fa la detecció precoç de la hipoacúsia a tots els hospitals maternals, ja siguin de la xarxa pública o de la privada. Aquest cribratge permet identificar els nadons que tenen una pèrdua auditiva més gran o igual a 40 dB, i aplicar, si cal, el tractament o la intervenció terapèutica adequats i fer-ne el seguiment oportú.  
 
Per a més informació al Canal Salut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia