Salut

La consellera Alba Vergés durant la presentació de la campanya informativa

Salut aposta per la programació per motius de consulta en l'atenció primària

query_builder   4 març 2019 15:23

event_note Nota de premsa

Salut aposta per la programació per motius de consulta en l'atenció primària

  • El nou sistema de classificació del motiu de la visita a la primària facilita que les persones siguin ateses per aquell professional més adequat i el més ràpid possible  
  • La consellera Vergés ha donat a conèixer les línies estratègiques del Departament per reforçar el paper fonamental de l’atenció primària durant la presentació de la campanya informativa “Cap al CAP”
La consellera Alba Vergés durant la presentació de la campanya informativa
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que “el Departament de Salut treballa incansablement per la millora constant de l’atenció primària, perquè continuï sent excel·lent”, potenciant millores en l’accés de les persones a la primària, d’acord amb les necessitats de salut. Això significa “assegurar que cada persona sigui atesa pel professional més adequat, segons el motiu de consulta i de la manera més àgil possible”, ha dit la consellera. Per això, s'aplicarà un sistema informàtic de classificació per motiu de consulta en les visites, que s'implementarà progressivament en els CAP de tot Catalunya. La nova programació per motius té com a objectiu aconseguir que les persones que presentin determinades afeccions –com febre alta, infecció d’orina o quadres de diarrees importants, entre d’altres– puguin tenir visita programada com a màxim en dos dies, i sempre segons criteri clínic.
 
En relació a la gestió per motius de la demanda, la consellera n’ha destacat el paper rellevant del personal d’administració per aconseguir que el fet de donar hora de visita s’adapti al màxim a les necessitats de la ciutadania. Per això, el Departament aposta per augmentar la capacitat resolutiva d’aquests professionals.
 
D’altra banda, Vergés ha remarcat que es tracta de “trobar millores que ordenin l’accés al sistema públic de salut de Catalunya per garantir l’equitat, amb criteris objectius que ajudin als professionals a atendre millor la ciutadania”. I tot des d’una atenció primària que, com ha afirmat la consellera, “no es tanca al CAP, sinó que l’equip d’atenció primària i els seus professionals s’obren a la comunitat perquè el treball conjunt amb les entitats locals és imprescindible per aconseguir aquesta atenció de proximitat, integral i centrada en la persona”.
 
“Cap al CAP”, una campanya per promoure la tasca de l’atenció primària i comunitària
La consellera Alba Vergés ha donat a conèixer aquestes millores estratègiques per a la primària durant la visita que ha fet aquest matí al Centre d’Atenció Primària (CAP) Sant Andreu de la Barca, durant la qual també ha presentat la nova campanya informativa “Cap al CAP”, que ja s’ha endegat en premsa, ràdio, televisió i mitjans digitals.
 
Amb aquesta campanya, el Departament de Salut recorda a la ciutadania que hi ha més de 1.100 punts i centres d’atenció primària a tot Catalunya amb personal sanitari al seu servei i altament qualificat, que donen resposta a les necessitats de la població, assistencials, de cura de la salut i també de prevenció de la malaltia. S’aposta perquè la ciutadania de Catalunya conegui millor els serveis que ofereix la primària perquè, segons ha dit la consellera, “volem donar a l’atenció primària la importància que mereix, com a columna vertebral del sistema de salut del nostre país que és i visibilitzar la gran tasca que hi fan els nostres professionals”.
 
Entre les mesures de millora per als professionals de l’atenció primària, ja s’estan implementant millores en la càrrega assistencial del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb la contractació de 250 nous metges i metgesses de família. També s’ha recuperat les pagues per objectius i s’ha aplicat l’homogeneïtzació horària de tota l’atenció primària de l’ICS.
 
Quant als professionals de l’atenció primària concertada, s’han aconseguit millores salarials, amb l’harmonització del sou dels professionals d’hospital i de primària; així com millores en les condicions laborals, com en les baixes per incapacitat temporal o la compactació de la lactància.
 
A llarg termini, i des de fa més de dos anys, el Departament de Salut està treballant per potenciar l’atenció primària mitjançant l’Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) per plantejar un model d’atenció primària de futur des de les necessitats assistencials actuals.

3  

Imatges

Foto1: La consellera Alba Vergés durant la presentació de la campanya informativa "Cap al CAP"

Foto1: La consellera Alba Vergés durant la presentació de la campanya informativa "Cap al CAP" 2039

Foto2: La consellera Vergés amb una professional d'atenció primària durant la la visita al CAP Sant Andreu de la Barca

Foto2: La consellera Vergés amb una professional d'atenció primària durant la la visita al CAP Sant Andreu de la Barca 2201

Foto3: La consellera parla amb una usuària d'atenció primària i el seu nadó

Foto3: La consellera parla amb una usuària d'atenció primària i el seu nadó 2419

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia