El Govern ha aprovat la dotació econòmica del Contracte Programa entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) per als anys 2019-2022 per un valor de 52.572.774 euros, que inclou les següents línies d’actuació:
 
·       Desplegar un model de governança de ciberseguretat òptim, adreçat als Departaments de la Generalitat i el seu sector públic
·       Implementar un model de formació que permeti el desplegament dels continguts i l'assoliment d'un nivell rellevant de cobertura en temes de ciberseguretat.
·       Garantir la protecció i la resiliència en front de diferents ciberamenaces
·       Determinar el nivell de compliment normatiu de l'Administració de la Generalitat en l'àmbit de la normativa TIC vigent.
·       Desplegar el suport i cobertura en el procés de desplegament de l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya, amb el seus nous serveis.
 
El passat 5 de febrer, el Govern va aprovar el nou contracte programa per al període 2019-2022, per tal de garantir la ciberseguretat de la societat digital a Catalunya i, en especial, la de l’Administració de la Generalitat i del sector públic.
 
Segons recull el programa acordat, el CESICAT es fa càrrec d’assessorar i donar suport al Govern en l’elaboració dels plans de ciberseguretat i en la seva posterior execució. També ha de governar els riscos de seguretat en línia dels diferents àmbits i organismes de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic, i donar suport a l’Administració local del país.