Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

L'Oficina de Drets Civils i Polítics es presenta a Sabadell

query_builder   7 març 2019 12:27

event_note Nota de premsa

L'Oficina de Drets Civils i Polítics es presenta a Sabadell

La trobada ha reunit a representants d’entitats i institucions del territori que treballen en aquest àmbit
 
Generalitat de Catalunya
 
La Delegació del Govern a Barcelona i l’Oficina de Drets Civils i Polítics s’han reunit amb entitats i institucions de Sabadell per donar-los a conèixer l’activitat d’aquest nou organisme creat per la Generalitat. A la trobada, que s’ha celebrat  al Centre Cívic de Gràcia, ha acudit també la regidora de Drets Civils de l’Ajuntament de la localitat, Míriam Ferrandis.
 
L’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat ofereix serveis d’acompanyament i assessorament a persones que hagin patit una vulneració dels seus drets fonamentals com a ciutadans, com ara el dret de reunió, manifestació, associació, participació política o llibertat d’expressió.  En aquest sentit, el seu director, Adam Majó, ha explicat que de moment han comptabilitzat unes 400 agressions per part de grups d’ultradreta en els últims dos anys a Catalunya, 23 de les quals han tingut lloc a la zona del Vallès.
 
Adam Majó ha dit que aquests grups configuren una xarxa, actuant d’una manera organitzada, i que “això fa imprevisible que els actes violents o provocatius que ara realitzen contra l’independentisme no puguin adreçar-se també a altres col·lectius”
 
El director de l’Oficina ha animat la ciutadania i les institucions a denunciar i donar a conèixer qualsevol agressió que atempti contra els drets fonamentals de la persona a nivell individual i col·lectiu. Adam Majó també ha mostrat la seva preocupació per “la regressió que estem patint pel que fa a la llibertat d’expressió” i ha defensat la necessitat de potenciar la coordinació entre les entitats i institucions que vetllen pels drets humans.
 
L’Oficina de Drets Civils i Polítics va ser creada pel decret 28/2018 de reestructuració del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i es va posar en funcionament el passat 1 d’octubre. 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia